Jesse Puljujärvi oppimassa vihdoin NHL:n tavoille: "Meni hetken aikaa ymmärtää, mikä täällä on meininki"

Edmontonin Jesse Puljujärvi on saanut viimeisimmälle NHL-komennukselleen positiivisen alun.

urheilu
Jesse Puljujärvi
AOP

Jesse Puljujärven, 19, mennyt kausi on käyty läpi moneen otteeseen. Maalia uran ensimmäisessä NHL-ottelussa seurasi laskeva pelaamisen trendi, mikä johti lopulta farmikomennukseen. Edmonton Oilers ei koskaan kutsunut Puljujärveä takaisin ylös lähetettyään tämän alas.

Uran ensimmäisestä tuli nuorelle suomalaislupaukselle pettymysten sävyttämä kasvutarina.

Nyt soittimessa on kuitenkin uusi sävel. Vaikka Puljujärvi tuli lähetetyksi alas harjoituskauden jälkeen, viime kauden kaltaista masentumista ei tällä kertaa nähty, päinvastoin. Vaikka Puljujärvi ei räjäyttänyt AHL:ssä pankkia tehoillaan, raportit AHL:stä kertoivat parantuneesta kokonaisvaltaisesta pelaamisesta.

Kun Puljujärvi vihdoin kutsuttiin NHL:ään marraskuun alussa, kehityksestä saatiin todiste myös isossa liigassa. Pelaaminen oli nyt paitsi selkeästi aggressiivisempaa, myös fiksumpaa. Viime kaudella peliä jahdannut Puljujärvi luki nyt peliä paremmin ja oli niin sanotusti oikealla puolella peliä jatkuvasti.

Jesse Puljujärvi (vas.)
Ensimmäisellä NHL-kaudellaan Jesse Puljujärvi pelasi vain 28 ottelua, kun vauhtia haettiin farmista.AOP

Kuin kiitokseksi parantuneesta tekemisestä, myös tällä kaudella ensimmäinen ottelu tuotti ensimmäisen maalin.

- Nyt todellakin tuntuu siltä, että pelaan peliä oikealla tavalla. Siksi peli luistaa. En ole jatkuvasti myöhässä ja sitä kautta väärissä paikoissa vääriin aikoihin. Nyt on tosi kiva pelata ja mies on intoa täynnä, Puljujärvi fiilisteli keskiviikkona Yle Urheilulle.

Kauden ensimmäisen osuman suhteen Puljujärvi piti matalaa profiilia.

- Myös viime vuonna tein ensimmäisessä otteluun maalin, eikä toista tullut koskaan. Nyt olisi hyvä, jos pääsisi hieman paremmin paikoille ja sitä kautta naulaamaan pari maalia. Tärkeintä on kuitenkin, että joukkueena voitettaisiin, Puljujärvi muistuttaa.

”Meni hetki tajuta”

Puljujärvellä on edelleen matkaa pelaajaksi, joka voi olla, mutta kuluva syksy on antanut lupauksen paremmasta huomisesta. Viime kauden kiukuttelu on poissa ja tilalla on ahaa-elämyksen saanut nuorukainen. Puljujärvi tuntuu vihdoin sisäistäneen NHL:n armottoman vaatimustason.

- Meni hetken aikaa tajuta, mikä täällä on meininki, Puljujärvi myönsi.

- Farmiin lähtö oli tälläkin kaudella iso pettymys, mutta hiljalleen aloin oivaltaa asenteen merkityksen. Työmäärä pitää olla jatkuvasti todella iso. Jos täällä ei vedä koko ajan täysillä, ei saa mitään. Pitää pelata hyvää kiekkoa ja tehdä oikeita juttuja. Kamppailuihin meno, fyysisyys ja kropan käyttö ovat isoja juttuja. Aloin tajuta, mitä tämä homma on.

Jesse Puljujärvi teki maalin Vegasin verkkoon.
AOP

Myös Edmontonin valmennusjohto Todd McLellanin johdolla on noteerannut Puljujärven nälkäisemmän ilmeen.

- Sanoivat, että antavat nyt minun hetken olla ja vain pelata. Olen kuulemma pelannut hyvin ja ovat olleet ihan tyytyväisiä, ei siinä sen kummempaa. Nyt täytyy vain painaa jokaisena iltana täysiä, sillä voin vakiinnuttaa paikan ylhäällä.

Vaikea alku

Joukkueena Oilersin kausi on ollut toistaiseksi iso pettymys. Suurin odotuksin kauteen lähteneen joukkueen peli on ollut paitsi hidasta, myös erittäin tuskaisen oloista. Kärkipelaajia myöten joukkue tuntuu alisuorittaneen odotuksiin nähden. Kauden kahdeksantoista ensimmäistä ottelua tuottivat joukkueelle vain seitsemän voittoa.

- Tasaisia pelejä on ollut paljon. Hommat on pienestä kiinni, eikä olla saatu käännettyä tiukkoja pelejä. Yksi syy on ollut erikoistilannepelaamisen taso. Ja se on myös yksi syy siihen, miksi minä olen tähän tullut. Hyvä joukkue meillä on kasassa. Hiljalleen se tuosta aukeaa, Puljujärvi vakuutti lopuksi.

Lue lisää:

Blackhawks katkaisi Rangersin voittosarjan

NHL-vahditkin osallistuivat joukkotappeluun – tuomarit jakoivat yli 100 jäähyminuuttia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat