Suora

  • Elävä arkisto esittää

Näyttöpaikan NHL:ssä saanut Jesse Puljujärvi ei uhraa ajatustakaan nuorten MM-kisoihin

Jesse Puljujärven mahdollisesta osallistumisesta nuorten MM-kisoihin on puhuttu paljon. Pelaaja itse sanoo haluavansa keskittyä MM-turnauksen sijaan NHL-paikan vakiinnuttamiseen.

NHL
Jesse Puljujärvi
AOP

Vielä muutama päivä sitten nuorten MM-joukkueen päävalmentaja Jussi Ahokas totesi, ettei Jesse Puljujärven osallistumisesta nuorten MM-kisoihin ole vielä varmuutta. Tällä hetkellä tilanne näyttää hankalalta, koska Puljujärvi on nostettu NHL-joukkue Oilersiin Bakersfieldin sijaan.

Edmontonin varatoimitusjohtaja Craig MacTavish totesi EHT-turnauksen yhteydessä Helsingin Sanomille Puljujärven kohtalon jo sinetöidyn: ammattilaispelaajat osallistuvat Pohjois-Amerikasta harvoin amatööriturnauksiin.

Puljujärvi itse ei tällä hetkellä ajattele nuorten MM-turnausta.

- Mitään puhetta ei ole kenenkään kanssa ole turnauksesta tai sinne lähtemisestä ollut, Puljujärvi huomautti.

Ajoitus on nuorten Leijonien kannalta heikoin mahdollinen. Mennyt kausi farmikomennuksineen oli Puljujärvelle valtava pettymys, eikä nuorelle suomalaislupaukselle kelpaa tältä kaudelta mikään muu kuin NHL-paikan vakiinnuttaminen. Kun Puljujärvi kutsuttiin farmista vihdoin ylös menneellä viikolla, pelaajan ajatukset ovat vain ja ainoastaan NHL:ssä.

Etenkin tilanteessa, kun Puljujärvi pelaa NHL:ssä, asiasta ei tarvitse edes keskustella. AHL-vaihtoehtoonkin Oilers suhtautuu nihkeästi.

- Kaikki ajatukset ovat nyt NHL:ssä ja siinä, että pystyisin vihdoin vakiinnuttamaan paikan tässä joukkueessa. Myös joukkueena olisi tärkeää päästä voittojen makuun, Puljujärvi sanoi.

Tapaninpäivänä käynnistyvät nuorten MM-kisat pelataan tänä vuonna Buffalossa.

Lue lisää:

Jesse Puljujärvi oppimassa vihdoin NHL:n tavoille: "Meni hetken aikaa ymmärtää, mikä täällä on meininki"

Nuorten Leijonien päävalmentaja: ”Puljujärven tilanne on vielä auki”

HS: Edmonton Oilers ei päästä Jesse Puljujärveä nuorten MM-kisoihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat