Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Aavikolla voi sattua kaikenlaista – skorpionit häätivät NHL-vahti Antti Raannan perheen evakkoon

Arizonan Antti Raannalla on riittänyt haasteita kuluvana syksynä myös kaukalon ulkopuolella.

NHL
Antti Raanta Arizonan maalilla.
AOP

Arizona Coyotesin hankala alkukausi on jo käsite. Nuori joukkue otti torstaina vasta kauden ensimmäisen voittonsa varsinaisella peliajalla, kun se kaatoi vierasjäällä Montrealin. Kauden 21 ensimmäistä ottelua ovat tuottaneet joukkueelle ainoastaan kolme voittoa.

Joukkueen suomalaismaalivahti Antti Raannan tapauksessa haasteet eivät kuitenkaan ole rajoittuneet ainoastaan kaukaloon, päinvastoin. Raumalta Arizonan aavikolle ajautunut Lukko-kasvatti joutui nimittäin kohtaamaan kotipuolessa haasteen, johon ei löytänyt ratkaisua.

Raannan perhe joutui nimittäin lopulta evakkoon vuokraamastaan talosta skorpionien vuoksi. Terveelle aikuiselle skorpioni on terveysuhka harvoin, mutta perhe huolestui vajaan vuoden ikäisen tyttöauvan puolesta. Pistos voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa pienelle lapselle vakavan allergisen reaktion.

Raannan Anna-vaimo on asunut lapsen ja koiran kanssa viimeisen viikon seuran asunnossa. Perhe etsii parhaillaan uutta kerrostaloasuntoa. Raanta, joka on joukkueen kanssa parhaillaan Kanadan kiertueella, sanoo perheen etsivän uutta kotia – tällä kertaa kerrostalosta.

- Ei siellä vanhassa kämpässä voinut lapsen ja koiran kanssa olla, Raanta hymyilee epäuskoisena Yle Urheilun haastattelussa.

- Sanotaanko näin, ettei ensimmäisenä tullut kesällä mieleen, että muutetaan asuntoon, joka on skorpionien valtaama, Raanta jatkoi.

Raanta yritti selvitä skorpioneista tuholaistorjujan avulla, mutta lopulta kävi ilmi, että talo oli tulvillaan hämähäkkieläimiä. Edes tuholaistorjuja-ammattilaisten toimet eivät auttaneet evakkoon joutunutta perhettä.

- He sanoivat, että kun talo on hoidettu kuntoon, siellä ei ole yhtään reikää, mistä skorpionit pääsisivät sisälle. Ja sitten, kun talon rakenteissa asuvat skorpionit eivät pääse enää ulos, ne alkavat tulla sisään. Arvio oli, että voi mennä kolmesta viiteen kuukautta ennen kuin niistä pääsee eroon.

Raanta huomauttaa lisäksi, ettei kyse ollut parista yksilöstä.

- Huoltaja, joka on asunut tällä kaksikymmentä vuotta, kertoi kaikkien vuosien aikana nähneensä neljä skorpionia. Meillä niitä on ollut tähän päivään mennessä kolmetoista. Olisikin mielenkiintoista tietää, kuinka paljon niitä siellä seinien sisällä on, Raanta sanoo.

Huumori loppui perheeltä skorpionien suhteen lyhyeen.

- Aluksi oltiin, että näitä voi nähdä silloin ja tällöin, mutta kuitenkin harvoin. Kun niitä kuukauden asumisen jälkeen alkoi näkyä päivittäin, niin kyllähän siinä tuli vainoharhaiseksi. Kun ne vielä tuntuivat ryömivän esiin aina, kun oltiin joukkueen kanssa reissussa, en ihmettele, että vaimolle riitti. Aika nopeasti huumori tämän suhteen loppui.

- Ja, kun olen ihmisten kanssa jutellut täällä aiheesta, niin kyllä se viesti on ollut kaikilta sama: muuttakaa pois, Raanta toteaa.

Muutokset kotirintamalla ovat nousseet puheenaiheeksi myös Coyotesin kopissa.

- Se on joukkueen sisällä yksi puhutuimmista aiheista, Raanta nauraa.

- Jätkien reaktiot ovat epäuskoisia. Yleensä, kun menee aamulla hallille, ensimmäisenä kysytään, että montako skorpionia eilen näit. Nyt tilanne on jo sellainen, että enemmän ovat yllättyneitä, jos vastaan, että en yhtäkään.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat