Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kalle Rovanperä myhäili tyytyväisenä: "On voinut nauttia ja antaa mennä vaan"

Kalle Rovanperä ajaa Australian MM-rallissa ylhäisessä yksinäisyydessä. WRC2 -luokan ainoana osallistujana Rovanperä voi vain tähyillä WRC-autojen vauhtia.

urheilu
Kalle Rovanperä kirjoittaa fanille nimikirjoitusta.
"Nautitaan teistä ja annetaan mennä" - Rovanperällä täydellinen päivä Australian MM-rallissa.Miika Wuorela.

Perjantain kahdeksan erikoiskoetta aivan kisakaupunki Coffs Harbourin tuntumassa sujuivat Kalle Rovanperältä mallikkaasti heti aamusta alkaen. Nuorukaisen käskyttämä Ford Fiesta R5 nieli pölyä ja kilometrejä, eikä erikoiskoeajoissakaan ollut moitteen sijaa.

- Hyvä tuntuma. Saatiin testissä asiat kuntoon, joten nyt on voinut nauttia teistä ja antaa mennä vaan. Muutama oikein hienokin pätkä on ollut tänään, Rovanperä hymyili Yle Urheilulle.

Lauantaina kilpailijoilla on edessä kisan pisin, 140 EK-kilometrin päivä, johon Rovanperä lähtee samalla asenteella kuin rallin avauslenkille. Kokemuksen kasvaessa vauhtikin on vain kasvamaan päin.

- Niin se toivottavasti kasvaa. Lauantai on pitkä päivä, mutta mukava siellä on ajella. Paljon kuitenkin oppii uutta koko ajan.

Tylsäksi tilanteen Rovanperälle tekee juuri sopivan vertailukohdan puuttuminen. Sata hevosvoimaa tehokkaammat WRC-autot ovat suorituskyvyssä liiaksi edellä, ja pienemmän luokan autot vastaavasti reilusti perässä.

- Ei ole oikein vertailukohtaa. Sen verran olemme katsoneet, että ero WRC-kärkeen on noin sekunnin kilometrillä. Se on ainut mihin pystyy vertaamaan, ja myös tärkein vertailukohde.

Rovanperän sijoitus perjantain jälkeen on yleiskilpailun 12. Eroa rallia johtavaan Andreas Mikkelseniin on kertynyt reilut neljä minuuttia.

- Kokemusta saa hyvin, ja kun nätisti ajelee, niin pystyy katsomaan, millaista siellä on, summasi Rovanperä.

Kisan yhdeksäs erikoiskoe, liki 50-kilometrinen Nambucca alkaa perjantaina klo 22.18 Suomen aikaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat