Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ruusuvuorelle upea turnausvoitto – vastustajalle täystyrmäys avauserän jälkeen!

Emil Ruusuvuori nappasi uransa ensimmäisen ammattilaisturnauksen voiton Helsingissä.

tennis
Emil Ruusuvuori.
Lehtikuva / Mikko Stig.

Emil Ruusuvuoren upea viikko Helsingin 25 000 dollarin ITF Futures-turnauksessa huipentui täydellisesti, kun 18-vuotias suomalainen pääsi juhlimaan turnausvoittoa. Loppuottelussa kaatui venäläinen Jevgeni Karlovski avauserän tappion jälkeen hämmentävin lukemin 4-6, 6-0, 6-1. Ruusuvuori johti kolmattakin erää jo 5-0, mutta Karlovski pääsi hieman kaventamaan.

Venäläinen on maailmanlistalla sijalla 334. Ruusuvuoren ranking on tuhannen huonommalla puolella, mutta se nousee reilusti turnausvoiton ansiosta.

Lokakuun lopussa maailman parhaiden junioripelaajien ITF Junior Mastersin voittanut Ruusuvuori ottaa ensimmäisiä askeleitaan ammattilaisturnauksissa. Talin turnaus on ollut hyvä näyttö 18-vuotiaan suomalaislupauksen taidoista. Ruusuvuori otti muutaman hienon voiton. Välierissä kaatui turnauksen ykkössijoitettu, maailmanlistalla sijalla 217 oleva egyptiläinen Mohamed Safwat.

Lue myös:

Kommentti: Emil Ruusuvuori on hyvällä tiellä

Emil Ruusuvuori oli vielä vaippaiässä, kun Jarkko Nieminen aloitti ammattilaisuransa – nyt on hänen vuoronsa aloittaa tennisammattilaisena

Pikkupoika ilmoitti Urheiluruudussa aikovansa maailman huipulle – 10 vuotta myöhemmin Emil, 18, panostaa yli 100 000 euroa vuodessa unelmansa eteen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat