Suora

  • Kouluviestikarnevaali
  • Kohti Fifan naisten MM 2019 -kisoja
  • Elävä arkisto esittää
  • Voimistelun SM, joukkuevoimistelu

Yllätyspäätös: Kapteeni Moisander, 32, lopettaa maajoukkueuransa

Huuhkajien kapteeni Niklas Moisander ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Niklas Moisander
Niklas MoisanderTomi Hänninen

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Niklas Moisander päättää maajoukkueuransa. Moisander debytoi Huuhkajissa toukokuussa 2008. Hän pelasi kaikkiaan 62 A-maaottelua.

- Päätös lopettamisesta ei ollut missään nimessä helppo. Se on kehittynyt mielessäni viimeisen vuoden aikana ja siihen on vaikuttanut moni tekijä, Moisander kertoi Huuhkaja-TV:lle.

- Päällimmäisenä syynä on se, että minulla on on ollut muutama pidempi loukkaantuminen viimeisen 2-3 vuoden aikana. Maajoukkuereissut ovat aika vaativia, kun lennetään paljon ja pelataan kaksi peliä tiuhaan tahtiin. Tuntuu, että kehoni ei enää palaudu täysin niistä. Toinen syy on, että haluan viettää enemmän aikaa perheen kanssa.

Maajoukkueessa pelaaminen on ollut Moisanderille iso asia.

- Se on merkinnyt todella paljon. Seurajoukkueessa pelaaminen on hienoa, se on työtä. Maajoukkuepelit ovat jotain täysin erilaista. Ylpeyden tunne siitä, että sain kantaa maajoukkuepaitaa ja varsinkin kapteenin nauhaa, on sanoinkuvaamaton.

Huuhkajilla on ollut vaikeita vuosia, mutta Moisander katsoo asioita posiitivisesti.

- Fiilikseni on se, että eteenpäin on menty sinä aikana, kun olen ollut maajoukkueessa. Nuorten maajoukkueissa tehdään todella hyvää työtä ja sieltä on tulossa hyviä pelaajia maajoukkueeseen.

32-vuotias Moisander on valittu Suomessa vuoden jalkapalloilijaksi vuosina 2012 ja 2013. Hänen uransa jatkuu seurajoukkuetasolla Werder Bremenin joukkueessa.

Lue lisää:

Moisanderin päätös yllätti Markku Kanervan

"Moisanderin ratkaisu ei mitenkään poikkeuksellinen"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat