Aikaeroväsymys tähtivalmentajajakson jälkeen pakotti Emmi Peltosen sivuun SM-valintakisasta: ”Totta kai hänet nähdään olympialaisissa”

Rafael Arutunianin johdolla Kaliforniassa vietetyn harjoitusjakson jälkeen Emmi Peltosen valmentajalla Sirkka Kaipiolla on vahva usko olympiapaikkaan, vaikka Porvoon SM-valintakisa jäikin välistä aikaeroväsymyksen takia.

taitoluistelu
Emmi Peltonen
AOP

17-vuotiaan taitoluistelijan Emmi Peltosen haave helmikuun olympialaisista Etelä-Koreassa on valmentaja Sirkka Kaipion mukaan hyvällä mallilla, vaikka Peltonen jättikin viikonloppuna Porvoossa kauden toiset SM-valintakilpailut väliin.

Hallitsevana Suomen mestarina Peltosen ei ollut pakko osallistua valintakilpailuihin päästäkseen SM-kisoihin vuoden vaihteessa. Lisäksi Peltosta painoi vielä aikaeroväsymys Kaliforniassa käydyn harjoitusjakson jälkeen. Peltonen lähti lokakuun lopussa Yhdysvaltojen länsirannikolle oppiin Rafael Arutunianille, joka on hionut aiemmin myös lukuisten tähtiluistelijoiden tekniikkaa.

– Ei olisi ollut järkevää kisata Porvoossa, sillä kovaa fyysistä suoritusta tekemään lähtevän urheilijan täytyy olla tasapainossa. Elimistön pitää olla siinä olotilassa, että kun on päivä, niin on päivä ja silloin, kun on yö, niin on yö, Kaipio kertoo

Erityisesti taitoluistelussa aikaeroväsymys korostuu valmentajan mukaan.

– Tässä lajissa noustaan ilmaan ja pyöritään aika monta kertaa. Nuoren ihmisen kanssa ovat suuret riskit tällaisessa lajissa, Kaipio painotti.

Peltonen kamppailee Viveca Lindforsia vastaan Suomen olympiapaikasta. Lindfors hankki Suomelle naisten yksinluisteluun olympiapaikan Oberstdorfin karsinnoista. syyskuussa. Paikka ratkeaa sen mukaan, kuka tekee tammikuun loppuun mennessä parhaat pisteet tällä kaudella.

Peltosella on paremmat uran ennätyspisteet, mutta Lindfors on toistaiseksi luistellut paremmat pisteet tällä kaudella. Finlandia Trophyssa Lindfors keskeytti nivelsidevamman takia, mutta luisteli Porvoossa yhteispisteet 152,35 jääden hiukan kauden parhaastaan 154,10.

Kaipion mukaan Peltosella on Porvoon poisjäännistä huolimatta todennäköisesti neljä kisaa vielä aikaa päihittää Lindfors. Itsenäisyyspäivänä Peltonen on lähdössä Unkariin kansainvälinen kilpailuun. Lisäksi he ovat laittaneet anomuksen Abu Dhabissa järjestettävään kansainväliseen kisaan vuoden vaihteessa. Luonnollisesti listalla ovat myös joulukuun puolivälissä SM-kisat ja toiveissa ovat myös EM-kisat tammikuussa Moskovassa.

Uskotko, että Emmi Peltonen nähdään olympialaisissa helmikuussa?

– Totta kai hänet nähdään. Minulla on vahva usko siihen. Harjoittelu on sujunut todella hyvin. Rafael Arutuanianin kanssa vietetty harjoitusjakso oli erityisen hedelmällinen. Siltä osin kaikki on hyvin. Ei ole mitään syytä epäillä, etteivätkö mahdollisuudet olisi hyvät, Kaipio totesi.

Suosittelemme

Tuoreimmat