1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Kaisa Mäkäräisen kausi alkaa heti trillerimäisellä "kaikki tai ei mitään" -kisalla – "Kaikki kulminoituu ammuntaan"

Kaisa Mäkäräisen olympiakausi on pääsemässä vauhtiin. Mäkäräinen jahtaa ensimmäisiä maailmancup-pisteitään keskiviikon naisten 15 km:llä Ruotsin Östersundissa.

Kaisa Mäkäräinen hakee keskiviikkona onnistumista ennen kaikkea ammunnassa. Kuva: AOP

Ampumahiihdon maailmancup-avauksen henkilökohtaiset kilpailut alkavat keskiviikkona. Kaisa Mäkäräinen, 34, hakee naisten 15 kilometrin taistosta onnistumista ennen kaikkea ammunnassa. Moneen ohilaukaukseen ei ole varaa, koska jokaisesta sakosta tulee sakkominuutti.

- Kaikki kulminoituu ammuntaan. Hiihtoerot eivät ole niin suuria, että minuuttien aikasakkoja pystyisi kuromaan kiinni. Normaalimatka on ollut minulle yleensä joko tai -kilpailu. Ammunta vaatii hyvää onnistumista, Mäkäräinen ennakoi.

Mäkäräisen aseessa on muutos, jota testattiin jo aikaisemmin syksyllä kotimaassa. Mäkäräisellä on ollut Östersundin iltavalaistuksessa ongelmia, joita on pyritty näin ratkaisemaan.

- En ole yleensä käyttänyt tähtäyssilmän puolella lainkaan silmäläppää. Testasin sitä Vuokatin leirin iltavalaistuksessa ja kokemukseni olivat hyviä. Taulut kaatuivat tehokkaasti, mutta täällä Östersundissa valoa tulee monesta suunnasta ja heijastuksia riittää.

Naisten maailmancupin viime kauden kärkikaksikko Laura Dahlmeier (Saksa) / Gabriela Koukalova (Tshekki) eivät ole mukana Östersundissa.

- Tekemiseeni ei vaikuta, ketkä ovat mukana ja ketkä sivussa. Varmaankin on niin, että Dahlmeierin tai Koukalovan ei tarvitse olla huolestuneita olympiapaikoistaan, joten he pystyvät tekemään ratkaisujaan olympialaisten ehdoilla, Mäkäräinen kommentoi.

Mäkäräinen vaikutti ainakin vielä tiistaina melko vapautuneelta.

- Eipä tämä tilanne jännittämällä tästä miksikään muutu. Tietysti jännitys nousee vielä kisapäivänä, mutta täällä odottavat samat hiihtoradat ja ammuntapaikat kuin aiempinakin vuosina. Periaatteessa kaikki on tuttua, mutta silti uutta, koska olemme taas kauden kynnyksellä, Mäkäräinen sanoi.

Östersundin naisten 15 km:n ampumahiihto keskiviikkona TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 18.00.