1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Mari Laukkanen taisteli pitkään voitosta – "Puhtaita liipaisuvirheitä"

Mari Laukkanen oli vielä kolmannen ammuntansa jälkeen kiinni voitossa ampumahiihdon naisten maailmancup-avauksessa.

Kuva: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Mari Laukkanen oli pitkään mukana jopa voittotaistelussa ampumahiihdon naisten maailmancup-avauksessa Östersundissa. Laukkanen ampui kolmella ensimmäisellä paikalla nollat ja oli komeasti kärkipaikalla. Viimeiseltä ampumapaikalta, pystystä, kolme ensimmäistä laukausta osuivat, mutta kahdella viimeisellä tuli huti. Laukkanen oli 18:s.

- Olen tyytyväinen siitäkin huolimatta, miten kilpailuni päättyi. Keskittymiseni siirtyi viimeisellä pystypaikalla siihen, että halusin ihan kauheasti osua tauluihin. Toinen laukaukseni oli todella ruma liipaisu, vaikka olikin osuma. Sain vielä käännettyä keskittymistäni, mutta viimeiset kaksi laukausta karkasivat. Ihan puhtaita liipaisuvirheitä, jotka menivät keskittymiseni piikkiin, Laukkanen myönsi.

- Pystyammuntani olivat rytmillisesti ihan ok-tasoa, mutta makuuammuntani olivat hitaita. Siinä on asia, joka teettää jatkossa vielä töitä. Pikakilpailuissa pitää pystyä ampumaan paremmalla rytmillä ja jalat on saatava terävimmiksi, Laukkanen arvioi.

Laukkanen nousi jo viime kauden lopulla aivan uudelle tasolle. Laukkanen aloitti uuden kautensa siitä, mihin jäi viime keväänä. Meno oli vahvaa heti Östersundin maailmancup-avauksessa. 

- Tämä oli heittämällä urani paras kauden avauskilpailu ja iso hyppäys aiemmista kausista, kun pystyn olemaan näin terävästi mukana heti kauden ensimmäisestä kilpailusta lähtien, Laukkanen sanoi.    

Lue lisää:

Mäkäräiselle liikaa sakkoja – Laukkasen jättipotti jäi haaveeksi

Mäkäräisen sormet ja silmät jäätyivät ratkaisuvaiheissa