1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Asiantuntija Mäkäräisen ja Laukkasen avauksesta: "Parempaakin oli tarjolla"

Uusvanhat yllättäjät veivät kärkisijat ampumahiihdon maailmancupin naisten 15 kilometrin kilpailussa.

Kaisa Mäkäräinen Östersundin maisemissa. Kuva: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

ÖSTERSUND. Ampumahiihdon maailmancupin ensimmäinen henkilökohtainen kilpailu, naisten 15 kilometriä, oli suomalaisittain kelvollinen vaikka kärkisijat jäivätkin vielä saavuttamatta. Kolme sakkominuuttia ampunut Kaisa Mäkäräinen oli 11:s. Mari Laukkasen kaksi viimeistä laukausta menivät ohi ja loppusijoituksista Laukkanen löytyi sijalta 18.

- Positiivinen avaus, mutta parempaakin oli tarjolla. Jatkossa osumaprosenttien pitää parantua, jotta kymmenen joukkoon olisi asiaa. Laukkanen pystyi säilyttämään hyvän rytmin kaikissa ammunnoissa. Mäkäräinen ampui siihen nähden hyvin, että sormet olivat jäässä ja tunnottomina. Hiihtovauhti oli Kaisalla hyvää ja Marinkin vauhti varmasti paranee, koska vire ei ollut tänään paras mahdollinen. Testit ovat kertoneet, että Laukkanen on joka tapauksessa paremmassa iskussa kuin aiemmin, Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka pohti avauskisan jälkeen.

Normaalikilpailun ykköseksi kiirehti valkovenäläinen Nadezhda Skardino. Hänen lisäkseen toiseksi tullut Synnöve Solemdal sekä kilpailun kolmas Juliia Dzhima ampuivat virheettömästi. Ampumaolosuhteet olivat hyvät.

- Normaalikisa oli erittäin korkeatasoinen, koska 15:n parhaan joukossa oli kahdeksan urheilijaa, jotka selvittivät kaikki neljä ampumapaikkaa ilman ohilaukauksia. Kun kaksi viime kauden parasta, Laura Dahlmeier ja Gabriela Koukalova, ovat vielä poissa, niin kärkikolmikko oli hyvin tyypillinen 15 kilometrin kilpailun kolmikko. Kärjestä löytyi sellaisia urheilijoita, jotka ampuvat erityisen hyvin, mutta jäävät noin kaksi minuuttia hiihtovauhdissa.

Miesten 20 km:n ampumahiihto torstai-iltana TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 18.00.

Lue lisää:

Mäkäräiselle liikaa sakkoja – Laukkasen jättipotti jäi haaveeksi

Mäkäräisen sormet ja silmät jäätyivät ratkaisuvaiheissa

Mari Laukkanen taisteli pitkään voitosta – "Puhtaita liipaisuvirheitä"

Päävalmentaja Leppävuori: "Ollaan iskuetäisyydellä"