Hyppää sisältöön

"Nyt on aika loistaa kentällä" – Pitkästä polvivammasta toipunut Veera Kauppi on Suomen tärkeimpiä vastuunkantajia salibandyn MM-kisoissa

Salibandyn naisten MM-kisat alkavat Suomen osalta lauantaina ottelulla Tshekkiä vastaan. Edellisten kisojen hopeaa lähdetään kirkastamaan muun muassa hurjassa vireessä olevan Veera Kaupin johdolla.

Kuva: Lehtikuva

Tamperelaisen KooVeen liigajoukkueessa pelaava Veera Kauppi on päässyt naisten Salibandyliigassa tällä kaudella hurjaan vireeseen. Kauppi on iskenyt 16 maalia ja on pistepörssissä toisena 30 pisteellään.

- Ei mitään ihmeellisiä konsteja ole ollut, kovaa treeniä ja semmoista määrätietoista työtä on pitänyt tehdä. Kyllä se motivaatio on niin kova tässä ja varsinkin, kun on kisavuosi meneillään niin siinä on aina erityinen tekemisen meininki silloin käynnissä. Kauhea tahto ja halu olla mukana joukkueessa, Kauppi kertoo.

Kaupin tie menestykseen ei ole ollut helppo. Viime kausi kului sivussa polvivamman takia. Katkeraksi onneksi kaksoissisko, myös KooVeessa ja maajoukkueessa loistava Oona Kauppi oli samaan aikaan poissa saman vamman takia.

- Nyt kaikki on erittäin hyvin, polvi on paremmassa kunnossa mitä koskaan on ollut ja kyllä on ollut hienoa taas päästä pelaamaan ja tehdä tämmöinen ehjä kausi, Kauppi hymyilee.

- Yhdessä kuntoutettiin ja saatiin tehdä treenit ja kuntoutus kokonaan yhdessä niin siinä oli kyllä aika hyvä sparraaja vierellä ja vaikeimpina aikoina oltiin ne tuet toisillemme ja sen takia ehkä päästiin vielä molemmat hyviin tuloksiin.

Kauppi on salibandyn lisäksi huipputasolla myös jalkapallossa. Nyt jalkapallo on saanut kuitenkin väistyä ja Kauppi keskittyy salibandyyn.

- Paras ominaisuuteni on varmaankin peliäly, tykkään olla paljon pallon kanssa ja rakentaa peliä niin se on kyllä minun mielestä yksi isoin juttu, Kauppi analysoi.

Valmentajan ihanneurheilija

KooVeen naisten päävalmentaja Tiina Röning kertoo, että Kauppi on valmentajalle ihanneurheilija. KooVee on tällä hetkellä liigassa toisena eikä Kaupin merkitystä menestyksessä voi väheksyä.

- Veera on sitoutunut, motivoitunut, itsenäinen ja valmis tekemään töitä. Hän haluaa tulla parhaaksi ja vaatii paljon itseltään. Veera tuo johtajuutta joukkueeseen, Röning kehuu

- Veera on tärkeä, periksiantamaton pelintekijä ja ratkaisija, joka pitää yllä kovaa vaatimustasoa.

Kuva: Lehtikuva

Tavoitteena unelmafinaalin voittaminen

Suomi kohtaa MM-kisojen avausottelussaan Tshekin. Edellisissä MM-kisoissa Tampereella kaksi vuotta sitten Suomi hävisi mestaruuden Ruotsille rangaistuslaukauskilpailussa. Tälläkin kertaa unelmafinaali olisi Suomi-Ruotsi, jossa Suomen hopea kirkastuisi kullaksi. Kaupilta odotetaan isoa roolia ratkaisupaikoissa.

- Olen aika täydellisyyden tavoittelija niin siinä kyllä täytyy kaiken mennä nappiin, että on tyytyväinen. Kovin tavoittein lähden matkaan, Kauppi fiilistelee.

- Kyllä minä näkisin, että me pystytään yllättämään sitten sillä pahimmalla paikalla, kun pitää pystyä siihen parhaimpaan.

Liigavalmentaja Röning uskoo suojattiinsa ja on antanut hyvät matkaeväät.

- Käskin suorittaa rennosti, rohkeasti, paineettomasti ja loisesti. Matka pelaajana on vasta alussa, kaiken ei tarvitse olla täydellistä vielä tänään, Röning naurahtaa.

- Mitään ei pidä väistellä, kyllä me lähdetään antamaan kaikkemme. Nyt on pakko mennä, kun on se hienoin hetki tässä taas kahden vuoden jälkeen, nyt on se aika taas loistaa siellä kentällä, Kauppi päättää myhäillen.

Salibandyn MM-kisat Ylen kanavilla 2.-9.12. Avausottelu Suomi - Tshekki TV2 2.12. klo 16.55.