Matikainen-Kallström ilahtui urheilijoiden saamasta kunnianosoituksesta ja lähetti terveiset suomalaisille: "Liikkuminen on meidän jokaisen asia"

Marjo Matikainen-Kallström painottaa, että jokainen suomalainen voi viedä omalla esimerkillään positiivista Suomi-kuvaa maailmalle.

Kuva: Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi perjantaina kunniamerkin kaikille elossa oleville suomalaisille olympia- ja paralympiavoittajille. Tähän joukkoon kuuluu Marjo Matikainen-Kallström, joka hiihti olympiakultaa Calgaryssä vuonna 1988.

- Kyllähän tämä hienolta tuntuu, että huomioidaan niitä saavutuksia, joita on aikanaan saanut, Matikainen-Kallström kommentoi Yle Urheilun haastattelussa.

Monia arvokisamitaleita ulkomailla voittaneen Matikainen-Kallströmin mielestä on hienoa, että urheilusaavutukset arvostetaan Suomessa korkealle.

- Kaikki, miten suomalaiset voivat viedä pientä maatamme positiivisesti maailmankartalle, on tärkeää. Se on meidän elinvoimaisuutemme ja maamme houkuttelevuuden näkövinkkelistä arvokasta.

Matikainen-Kallström painottaa, että omalla käyttäytymisellään jokainen voi luoda posiitivista kuvaa Suomesta maailmalla. Hänen mielestään kuva Suomesta on maailmalla positiivinen, vaikka välillä ihmisille on joutunut selittämään, mistä kohtaa karttaa maamme löytyy.

Matikainen-Kallström kertoo pitävänsä Suomessa eniten vuodenaikojen vaihtelusta ja siitä, että luonto on täällä lähellä.

- Toistaiseksi olemme vielä sellainen pieni lintukoto, jossa saa kulkea lähes vapaasti siihen nähden, että maailma avautuu. Meiltä löytyy monimuotoisuutta.

Matikainen-Kallströmillä on myös terveisensä suomalaisille urheilun ystäville satavuotisjuhlan kynnyksellä.

- Laajasti vaan edelleen kannustamaan suomalaista urheilua ja myöskin itse liikkumaan. Se, että jokainen esimerkillään tuo hyvinvointia omaan perheeseen ja lähiympäristöön. Liikkuminen on meidän jokaisen asia.

Lue myös: