Suora

  • Taitoluistelun GP Yhdysvallat: parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun GP, miesten lyhytohjelma

Mamma mia – kahdeksas selostustoivekonsertti juhlapäivänä, toiveita jo nyt Areenassa

Sen selostuksen haluaisin kuulla toteuttaa kuuntelijoiden selostustoiveita itsenäisyyspäivänä.

Muu urheilu
Jani Sievinen kuvassa
Jani Sievisen ME-uintia muistellaan itsenäisyyspäivänä. AOP

Sen selostuksen haluaisin kuulla -lähetys tarjoaa itsenäisyyspäivänä Jani Sievisen MM-kullan ME-tuloksella. Muutamien muiden toiveiden makuun pääsee jo nyt Areenassa.

Kahdeksannessa toivekonsertissa painopiste on jälleen suomalaisissa tähtihetkissä ja vielä toistaiseksi kuulemattomissa huippukohdissa

H.Harju toivoo Jani Sievisen maailmanennätysuintia MM-kisoista 1994 Mauri Myllymäen hehkuttamana.

- Sievinen paransi 200 metrin sekauinnin maailmanennätystä huikeasti 1,34 sekuntia, lukemiin 1.58,16. Upea, ylivoimainen uinti!

Muistiin on erityisesti porautunut selostajan vieraskielinen huudahdus Rooman MM-altaan ääreltä.

- Mauri Myllymäki ja "Mamma mia, mikä uinti". Nämä ovat jääneet pysyvästi mieleen hienolta uinnin 1990-luvulta, H.Harju kirjoittaa.

Selostustoiveita jo nyt Yle Areenassa

Itsenäisyyspäivän kahdeksas "Sen selostuksen haluaisin kuulla" aikoo tarjota jälleen uusia elämyksiä kuulijoilleen. Ohjelma on vastaanottanut myös sellaisia toiveita, joita on soitettu jo aiemmin esitetyissä toivekonserteissa. Vanhat lähetykset ovat edelleen tarjolla Yle Areenassa.

Esimerkiksi ensimmäista selostustoivekonserttia (Yle Puhe 9.9.2016) voit kuunnella tästä.

Sieltä löytyy kohdasta 01:15:00 Olavi Pellikan toive, joka on Pertti Ukkolan olympiakullan painimatsi radioselostuksena.

- Naapurin kaverin kanssa yöllä kuunneltiin ja jännättiin, Olavi perustelee.

Samoin ensimmäisestä selostustoivekonsertista aikakoodilla 1:29:45 olisi poimittavissa kuunteluun myös Seppo Perälän muistojen selostus.

- Cortinan 1956 olympialaiset ja Pekka Tiilikaisen selostus naisten viestinhiihdosta, kun Siiri Rantanen ohittaa ankkuriosuudella Neuvostoliiton ja Suomi voittaa olympiakultaa.

Seppo oli tuolloin nuori mies ja hän hehkuttaa myös tunnelmien välittäjää.

- Olin silloin 10-vuotias ja Pekka Tiilikaisen tunteikas selostus on jäänyt elävästi mieleeni.

Myös Timo Palanderille avautuu jo nyt mahdollisuus herkutelleluunkuuntelemalla Areenasta ensimmäistä selostustoivekonserttia kohdasta 1:55:40.

Timo tahtoisi eetteriin jonkin Pekka Oksalan selostuksen esimerkiksi Jukolan viestistä.

- Enon Jukolan jälkimainingeissa voisi olla hieno kuulla Pekka Oksalan salaperäistä kuiskailua rastilta ennen digiaikaa, Timo perustelee

Toistaiseksi kuuntelemattomia ehdotuksia toteutetaan kahdeksatta kertaa suorassa Sen selostuksen haluaisin kuulla -toivekonsertissa Yle Puheessa itsenäisyyspäivänä 6.12. kello 10.03-13.00.

Suosittelemme

Tuoreimmat