1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

RoPS-lupaus isolla summalla Ranskaan - Barcelona joutui pettymään

Suomalaislupaus Timo Stavitski, 18, siirtyy Rovaniemen Palloseurasta Ranskan jalkapalloliigassa pelaavan Caenin riveihin.

Timo Stavitski Kuva: AOP

Stavitskista maksettava summa on peräti 600 000 euroa, ja kyseessä on RoPSin siirtoennätys.

Stavitskin siirrosta uutisoi ensimmäisenä ranskalaislehti L'Equipe verkkosivuillaan. RoPSin puheenjohtaja Risto Niva vahvisti STT:lle, että siirtouutinen pitää paikkansa.

Pelaajan sopimus ranskalaisseuran kanssa on 4,5-vuotinen.

- Pelaajabudjettimme on vuositasolla 370 000 ja joukkueen koko budjetti noin miljoona euroa, joten onhan tämä meille merkittävä asia. Suomen mittakaavassa puhutaan isosta summasta, Niva sanoo.

Stavitskia tavoitteli ranskalaisseuroista myös Toulouse sekä espanjalaisjätti Barcelona, joka tarjosi sopimusta B-joukkueeseensa.

Sopimus Barcelonan kanssa olisi muuttunut RoPSille taloudellisesti merkittäväksi vasta, jos Stavitski olisi raivannut tiensä B-ryhmästä eteenpäin.

RoPS ei lähde törsäämään

RoPS myi kesällä Robert Taylorin ruotsalaisseura AIK:hon, joten rovaniemeläiset ovat tehneet viime aikoina pelaajakaupoilla hyvin rahaa. Nivan mukaan esimerkiksi pelaajabudjettia ei kuitenkaan nosteta, sillä viime vuodet ovat tuoneet taloustappioita.

- Stavitskin siirtosumma on ihan eri luokkaa Tayloriin verrattuna. Hän siirtyy Caeniin tammikuussa, Niva sanoo.

Laitahyökkääjä Stavitski on kirkkonummelaisen Kyrkslätt IF:n kasvatti. Sieltä hän siirtyi HJK:n junioreihin, ja miesten pelejä kertyi tilille Klubi 04:ssä. Stavitski siirtyi RoPSiin loppuvuodesta 2016.

Hän merkkautti viime kaudella tilastoihinsa 29 liigaottelua, joissa syntyi kolme maalia.

Stavitskin Caen-siirrosta kertoi Suomessa Ilta-Sanomat.