Mestarien liigan verryttely päättyy

Sveitsissä toimiva tutkimuslaitos totesi selvityksessään, että Mestarien liigan lohkovaihe on Euroopan kolmanneksi epätasaisin kilpailu jalkapallossa.

Mestarien liiga
Manchester Unitedin valmentaja Jose Mourinho palaa vanhalle kotikentälleen.
Manchester Unitedin päävalmentaja Jose Mourinho.EPA

*Chelsea - Atl. Madrid Ylen TV2:n tiistain tv-pelinä. *

Manchester Unitedin juonikas päävalmentaja Jose Mourinho luonnehti syyskuussa Mestarien liigan lohkovaihetta lämmittelyksi. Hänen mielestään liiga alkaa Real Madridin, Barcelonan ja Bayern Münchenin kaltaisille suurseuroille todenteolla vasta helmikuussa.

Lohkovaiheen tulokset vahvistavat Mourinhon puheet. Otteluista 11 on päättynyt vähintään neljän maalin erolla ja 15 vähintään kolmen maalin erolla. Se tarkoittaa, että tasan kolmannes otteluista on ollut toisen joukkueen ylivoimaista näytöstä.

Liverpool nuiji alkulohkossa Mariborin jykevästi 7-0, Pariisin PSG tuuletti Celticiä 7-1, Chelsea kuritti Qarabagia 6-0 samoin kuin Real Madrid APOELia.

Sveitsissä toimiva tutkimuslaitos totesi selvityksessään, että Mestarien liigan lohkovaihe on Euroopan kolmanneksi epätasaisin kilpailu jalkapallossa. Suuremmat tasoerot löytyvät vain Kyproksen ja Itävallan liigoista.

Isot liigat jylläävät

Yhdeksän joukkuetta maan viidestä huippuliigasta - Espanjasta, Englannista, Saksasta, Italiasta ja Ranskasta - on varmistanut jatkopaikkansa ennen tiistaina ja keskiviikkona pelattavia otteluita. Mourinhon mainitsemat lajin suurseurat kuuluvat joukkoon.

Turkin mestari Besiktas on varmistanut jatkopaikkansa, mutta viiden suuren liigan ulkopuolelta saattaa päästä sen lisäksi vain yksi joukkue jatkoon. A-lohkossa joko Basel tai Moskovan TsSKA menee todennäköisesti 16 parhaan pudotuspeleihin.

Viime kaudella lohkovaiheen läpäisivät mahtiliigojen ulkopuolisina vain Portugalin liigan mahtiseurat Benfica ja FC Porto.

Kyyti uhkaa olla pienille kylmää myös jatkossa. PSV Eindhoven selviytyi viimeksi viiden suuren ulkopuolelta välieriin vuonna 2005. PSV voitti Euroopan cupin 1988 ja Celtic juhli mestaruutta 1967.

Siirry Mestarien liigan taulukkoihin tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Chelsea - Atl. Madrid Ylen TV2:n tiistain tv-pelinä.

Suosittelemme

Tuoreimmat