Suora

  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Nämä 15 henkilöä päättävät Venäjän olympiakohtalosta

Kansainvälisen olympiakomitean hallitus päättää tänään, saavatko venäläisurheilijat osallistua Pyeongchangin talviolympialaisiin.

urheilu
Thomas Bach
AOP

Kansainvälinen olympiakomitea kertoo tänä iltana, saako Venäjä osallistua Pyeongchangin talviolympialaisiin. Taustalla on kolme vuotta kestänyt tapahtumasarja, joka alkoi, kun Venäjän valtiovetoinen dopingohjelma paljastui Sotshin olympialaisten jälkeen.

Osallistumisoikeudesta päättää KOK:n hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja, neljä varapuheenjohtajaa ja 10 jäsentä.

Thomas Bach, puheenjohtaja

Saksalainen Bach, 63, on johtanut olympiakomiteaa vuodesta 2013 alkaen. Komitean jäsen Bach on ollut vuodesta 1991. Nuoruudessaan Bach oli florettimiekkailija, joka sai kultaa vuoden 1976 olympialaisten joukkuekilpailusta. Hän on ensimmäinen komiteaa johtanut olympiavoittaja.

Yu Zaiqing, varapuheenjohtaja

Kiinalainen Yu, 66, on ollut KOK:n johtokunnan jäsen vuodesta 2000. Varapuheenjohtajana hän on toiminut vuodet 2008–2012 ja uudelleen vuodesta 2014.

Juan Antonio Samaranch Salisachs, varapuheenjohtaja

Espanjalainen Samaranch Salisachs, 58 on edesmenneen KOK-puheenjohtajan poika. Hän työskentelee finanssialalla johtotehtävissä. Samaranch Salisachs on edustanut Espanjaa olympiakomiteassa vuodesta 2001. Varapuheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2016 alkaen.

Uğur Erdener, varapuheenjohtaja

Erdener, 67, on turkkilainen lääkäri. Hän on ollut Turkin olympiakomitean puheenjohtaja vuodesta 2011. KOK:n johtokunnan jäseneksi Erdener otettiin vuonna 2008.

Anita L. DeFrantz, varapuheenjohtaja

DeFrantz, 65, on yhdysvaltainen olympiatason soutaja. Hän saavutti pronssia naisten kahdeksikossa vuoden 1976 olympialaissa. DeFrantz on entinen Kansainvälisen soutuliiton varapuheenjohtaja. Olympiakomitean johtokunnan jäsen hän on ollut vuosina 1992–2011 ja uudelleen vuodesta 2013.

Gunilla Lindberg, jäsen

Lindberg, 70, on 2000-luvun vaikutusvaltaisimpia urheiluvaikuttajia Ruotsissa. Hän on toiminut KOK:n ruotsalaisedustajana vuodesta 1996 alkaen. Ruotsin olympiakomiteassa Lindbergin ura alkoi jo vuonna 1969.

Gian-Franco Kasper, jäsen

Kasper, 73, on sveitsiläinen Kansainvälisen hiihtoliiton puheenjohtaja. Hän on vaikuttanut KOK:ssa vuodesta 2000 ja Wadassa vuodesta 2003. KOK:n johtokunnassa Kasper aloitti viime vuonna.

Angela Ruggiero, jäsen

37-vuotias Ruggiero on johtokunnan nuorin jäsen. Yhdysvaltalainen on yksi kaikkien aikojen jääkiekkopuolustajista ja hänet on nimetty Hockey Hall of Fameen. Ruggiero voitti olympiakultaa vuonna 1998, -hopeaa vuosina 2002 ja 2010 sekä -pronssia vuonna 2006.

Sergei Bubka, jäsen

54-vuotias Bubka tunnetaan kaikkien aikojen parhaana seiväshyppääjänä. Ukrainalainen on toiminut urheilu-uransa jälkeen aktiivisesti politiikassa sekä Kansainvälisessä yleisurheiluliitossa. Olympiakomitean johtokunnassa Bubka on ollut vuodesta 2012 asti.

Ser Miang Ng, jäsen

Singaporelainen yrittäjä ja diplomaatti. 68-vuotias Ng oli ehdolla KOK:n puheenjohtajaksi vuonna 2013, mutta hävisi Bachille. Vuonna 2005 hänestä tuli KOK:n hallituksen ensimmäinen aasialainen jäsen.

Willi Kaltschmitt Luján, jäsen

Kaltschmitt Luján on guatemalalainen bisnesmies ja entinen suurlähettiläs. 78-vuotias on ollut mukana johtokunnassa vuodesta 2012.

Robin E. Mitchell, jäsen

71-vuotias Mitchell on lääkäri Fidzin saarelta. Hän oli Fidzin olympiajoukkueen lääkäri vuosina 1984–1992. KOK:n jäsen hän on ollut vuodesta 1994. Mitchell on myös Oseanian kansallisten olympiakomiteoiden puheenjohtaja ja Wadan hallintoneuvoston jäsen.

Nicole Hoevertsz, jäsen

53-vuotias Hoevertsz on entinen taitouimari. Kotoisin hän on Alankomaiden Antilleilta. Hoevertsz osallistui urheilijana vuoden 1984 olympialaisiin. KOK:n jäsen hän on ollut vuodesta 2006 alkaen.

Denis Oswald, jäsen

70-vuotias Oswald on sveitsiläinen juristi ja entinen kilpasoutaja, joka saavutti pronssia vuoden 1968 olympialaisisa perämiehellisten nelikoiden kisassa. Hän kilpaili myös vuosien 1972 ja -76 olympialaisissa. Oswald valittiin vuonna 1989 Kansainvälisen Soutuliiton puheenjohtajaksi. Vuonna 1991 hänestä tuli KOK:n jäsen. Oswald toimii myös Urheilun kansainvälisessä vetoomustuomioistuimessa.

Christophe De Kepper, jäsen, pääjohtaja

De Kepper on belgialainen lakimies. Hallituksessa hän on toiminut vuodesta 2011 asti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat