Suora

  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini ja vapaapaini
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmä
  • Painin MM: vapaapaini ja naisten paini
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

Harvinainen kuvamateriaali näyttää, miten Kaisa Mäkäräisen kaipuu pois pikkupitäjästä oli avain menestykseen – "Ei tiennyt paremmasta, niin siitä oppi tykkäämään"

Urheilu-Suomi-dokumentti näyttää, miten joulupukilla oli suuri rooli Kaisa Mäkäräisen unelmien tavoittelussa.

Muu urheilu
Urheilu-Suomi: ”Ei tiennyt paremmasta niin siitä oppi tykkäämään” – harvinainen kuvamateriaali näyttää miten Kaisa Mäkäräisen kaipuu pois pikkupitäjästä oli avain menestykseen
Urheilu-Suomi: ”Ei tiennyt paremmasta niin siitä oppi tykkäämään” – harvinainen kuvamateriaali näyttää miten Kaisa Mäkäräisen kaipuu pois pikkupitäjästä oli avain menestykseen

Kaisa Mäkäräinen voitti vuonna 2011 ampumahiihdon maailmanmestaruuden ensimmäisenä suomalaisnaisena kautta aikojen. Urheilu-Suomi-sarjassa nähdään harvinaista videomateriaalia, jossa nykyinen maailmantähti hiihtelee pikkutyttönä Kainuun pakkasissa.

– Ei tiennyt paremmasta, niin siitä oppi tykkäämään, Kaisa nauraa maantieteen määräämästä lajivalinnasta.

Maailmancupinkin voittanut ampumahiihtäjä on realismin kasvattama.

– Mä oon maaseudulta, Kainuun pienimmästä kunnasta Ristijärveltä, missä ei ollut harrastemahdollisuuksia kovinkaan paljon, että kyllä ne oli pihapelit ja talvella hiihto. Kainuussa oli aina pitkät talvet.

Urheilu-Suomen videoklipissä nähdään miten joulupukki on osaltaan auttanut Mäkäräistä mäessä. Eräänä jouluna säkistä pistää ulos pitkä paketti.

– Mitähän lie tuossa pitkässä paketissa, Joulupukki kysyy.

– Minä varmana tiiän, vastaa Kaisa itsevarmasti.

Dokumentissa Mäkäräinen palaa vielä siihen hetkeen kun maailmanmestaruus siinsi loppusuoran päässä. Matka Ristijärveltä maailmalle oli vihdoin täyttymässä.

Urheilu-Suomen uusi jakso aina keskiviikkoisin Yle Areenaan. Itsenäisyyspäivänä on vuorossa jakso nimeltä Sankarit, jossa muiden mukana Matti Nykänen, Lasse Viren ja Kaisa Mäkäräinen kertovat uransa ratkaisevista hetkistä.

Televisiossa jakson ensi-esitys keskiviikkoisin klo 21 Yle Teemalla. Sarjan jaksot esitetään myös TV2:lla aina torstaisin klo 19, Yle Teemalla lauantaisin klo 16.20 ja Yle TV2:lla sunnuntaisin klo 21.

Lue myös

"Ei minusta ole esikuvaksi" – suomalaiset urheilijatähdet avoimina julkisuuden paineista

Lähteet: Urheilu-Suomi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat