Suora

  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Selostustoivekonsertti: "Tekisin lähes mitä tahansa, jos voisin elää ne hetket uudelleen"

Tero Väänäselle jäivät lähtemättömästi mieleen täyden olympiastadionin rytmikkäät huudot MM-yleisurheilussa 1983.

urheilu
Martti Vainio.
AOP

Silloin alkoi Väänäsen urheiluhulluus, 7-vuotiaana, kun hänen edesmennyt isänsä vei poikansa paikan päälle. Sinä iltana Martti Vainio taisteli mitalista 5000 metrin finaalissa, lopulta heittäytymällä.

- Kierros toisensa jälkeen, jatkuva huumaava, hullu ja hurmaava "Martti, Martti, Martti -huuto"! Tekisin lähes mitä tahansa, jos voisin elää ne hetket vielä uudestaan.

Väänäsen into penkkiurheilua kohtaan on säilynyt näihin päiviin saakka.

- Tuo tapahtuma loi koko sen pohjan, jonka takia olen huutanut Suomen puolesta useastikin myös rajojemme ulkopuolella, saati sitten sisällä.

Kahdeksas "Sen selostuksen haluasin kuulla" tulee itsenäisyyspäivänä. Tero Väänänen on seurannut lähetyksiä aiemminkin.

- On tullut useita pätkiä joita itse en ole - jostain syystä - saanut taltioitua aiemmin omille kaseteilleni, jotka toki ovat kovassa käytössä.

Runsaasti toiveita jo nyt Areenassa

Edelliset selostustoivekonsertit puolentoista vuoden ajalta ovat yhä kuultavissa Areenassa.

Neljättä lähetystä voi kuunnella tästä

Sieltä löytyy aikakoodilla 00:16:40 nimimerkin Nolla toive, kun Suomi voittaa 2-1 Neuvostoliiton ja saavuttaa jääkiekkohopeaa Calgaryn olympialaisissa 1988.

- Antero Karapalo hehkuttaa Suomen ensimmäistä arvokisamitalia miesten tasolla. Tästä lähti viimeistään Suomen jääkiekko nousuun. Karapalon omaperäinen selostustyyli ja ääni saa aina kylmät väreet.

Kohdasta 00:47:50 puolestaan on poimittavissa Rippe Riikosen muistorikan tähtihetki, Jouko Salomäen olympiakulta Los Angelesin 1984 olympialaisista.

- Vieläkin kaikuu päässä sanat, "nyt minä en enää kestä penkillä,nyt hyppään jo pöydälle". Yksi huikeimmista painin tunnepitoisista selostuksista ja niitä on Viherkentältä muitakin kuin tämä.

Viidettä selostustoivekonserttia pääsee kuulemaan tästä linkistä.

Klikkaamalla lukemiin 00:38:10 on mahdollista tutustua Juhani Einon toiveeseen. Se on talviolympialaisten 4x10km, jossa hiihtivät Matti Pitkänen, Juha Mieto, Pertti Teurajärvi ja Arto Koivisto.

- Viestinhiihdon voittoja ei ole liiemmälti ollut. Mahtoiko tuo olla viimeisin, kyselee osuvasti Juhani Eino.

Viidennestä lähetyksestä aikakoodilla 01:27:00 nousee myös Asla Määtän toive, Tronheimin 1997 MM-hiihtojen 50km, kun Mika Myllylä voitti kultaa.

- En ollut vielä silloin syntynyt. Olen nähnyt ja pätkiä siitä hiihdosta. Olisi hienoa kuulla ennen kaikkia maaliintulo, kirjoittaa Asla Määttä.

*Kahdeksas selostustoivekonsertti Yle Puheessa 6.12. klo 10.03-13.00. *

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat