Arki iskee nopeasti ringeten tuoreelle maailmanmestarille: "Viikonloppuna on neljä sarjapeliä ja maanantaina alkaa lätkämaajoukkueen leiri"

Susanna Tapani ehtii hengähtää vain hetken ja nauttia kolmannesta ringeten maailmanmestaruudestaan.

Susanna Tapani Kuva: Tomi Hänninen

Viime viikonloppuna kuudennen perättäisen ja yhteensä kahdeksannen MM-kullan voittanut ringeten maajoukkue palasi tiistaina koti-Suomeen Mississaugasta, Kanadasta. Joukkueen kolmanneksi tehokkaimmalle hyökkääjälle Susanna Tapanille mestaruus oli jo kolmas, mutta se maistui aivan yhtä hyvältä kuin aikaisemmatkin.

- Se on joka kerta hienoa voittaa. Ei sitä vielä tajua, kuinka iso homma tämä taas on. Se tulee aina vähän puskista, kun sinne lähtee tekemään sitä omaa hyvää suoritusta, ja nyt onnistuimme joukkueena taas tosi hyvin, Tapani sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Kaksi vuotta sitten Suomi suorastaan murskasi Kanadan kotikentällään, joten Kanadan odotettiin tulevan kotikisoihinsa hyvin ärsytettynä. Kanada tarjosikin tänä vuonna kovemman vastuksen, mutta silti toinen ottelu päättyi peräti 11-5-lukemiin.

- Itselleni viime kotikisat olivat tosi iso juttu. Nyt näihin kisoihin pystyin lähtemään vähän rennommin, ihan vain nauttimaan turnauksesta, Tapani myönsi.

- Meillä oli joukkueessa paljon kokeneita pelaajia ja hienoja urheilijoita mukana. Se, että sain olla tässä joukkueessa mukana, oli se erityisin juttu näissä kisoissa.

Tapani ei kauaa ehdi MM-kultaansa juhlia, sillä arki tulee vastaan ryminällä. Vielä tiistaina hän pystyy nauttimaan mestaruudesta oman seurajoukkueensa pikkujouluissa, mutta sen jälkeen ringetteä raisiolaisessa RNK:ssa ja jääkiekkoa Rauman Lukossa pelaavan Tapanin aika kuluu tiiviisti jäähallissa.

- Viikonloppuna on neljä sarjapeliä ja sitten maanantaina lähden lätkämaajoukkueen mukaan leirille. Ei ihan hirveästi ehdi palautua, mutta leirin jälkeen alkaa sentään pieni joululoma. Silloin ehtii vähän huilata, Pyeongchangin olympiajoukkueeseen haluava Tapani vakuutti.