Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Kiekkotähti Ilja Kovaltshuk aikoo lähteä Koreaan: "Kaikkien puhtaiden venäläisurheilijoiden pitää mennä kisoihin"

SKA Pietarin tähtihyökkääjä Ilja Kovaltshuk haluaa, että venäläiset kokoavat jääkiekkojoukkueen Etelä-Korean talviolympialaisiin.

PyeongChang 2018
Ilja Kovaltshuk
Ilja KovaltshukTomi Hänninen

Vaikka Venäjällä KOK:n päätökseen sulkea maa Korean olympialaisista on suhtauduttu tyrmistyksellä, ei samaa voi sanoa jääkiekkotähti Ilja Kovaltshukista. Yli 800 NHL-ottelun konkari, tätä nykyä KHL:ssä pelaava venäläishyökkääjä totesi, että venäläisten on osallistuttava talvikisoihin maan kunnian ja oman uransa vuoksi.

- Meidän on ymmärrettävä, että KOK:n päätös oli puhtaasti poliittinen. Oli selvää, että tällainen päätös oli odotettavissa, Kovaltshuk sanoi R-Sportille (siirryt toiseen palveluun).

- Mutta jos urheilijat osallistuvat olympialaisiin, se yhdistäisi koko maan. Kaikkien "puhtaiden" urheilijoiden pitää mennä kisoihin. Sitä paitsi monille ne ovat uran viimeiset olympialaiset, eikä toista mahdollisuutta enää tule.

Jos venäläiskiekkoilijat aikovat pelata helmikuussa Pyeongchangissa, on kaikkien pelaajien läpäistävä tarkat dopingkriteerit. Lisäksi kaikki venäläisurheilijat kisaavat Etelä-Koreassa olympialipun alla.

- Me urheilijat olemme politiikan ulkopuolella. Meille kyse on suurtapahtumasta, joka ei eroa muista arvoturnauksista, Kovaltshuk jatkoi.

- Kyse on isänmaallisuudesta ja rakkaudesta maatamme kohtaan. Siihen ei välttämättä tarvitse lippua rintaan. Ja jos jumala suo, ja pärjäämme hyvin, niin laulamme hymnin!

Lue lisää:

Näin venäläisurheilijat voivat päästä olympialaisiin – pelaavatko jääkiekkoilijat olympialipun alla?

Venäjälle ei armoa – tässä koko lista KOK:n sanktioista

Venäjä suljettiin Etelä-Korean olympialaisista – historiallinen ja järisyttävä päätös

KOK vaatii Venäjää maksamaan dopingjärjestelmän tutkimiseen kuluneet miljoonat

SUEK:n pääsihteeri Syväsalmi: "Nyt tämä menee oikein, Riossa se ei mennyt"

Lähteet: R-Sport

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat