Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Venäjä uhmakkaana: "Meitä ei nujerreta"

Venäläiset eivät ole lannistuneet, vaikka Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) päätti sulkea Venäjän ulos olympiakisoista.

PyeongChang 2018
Venäjän ulkoministeriön edustaja Marija Zaharova
Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova.Maxim Shipenkov / EPA

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n eilinen päätös sulkea Venäjä ensi vuoden talviolympialaisista "ei nujerra" Venäjää, vakuuttaa Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova.

- Voi vain kuvitella, kuinka paljon olemme kärsineet "partnereidemme" toiminnasta. Mutta meitä ei nujerreta. Ei maailmansodalla, ei Neuvostoliiton romuttamisella, eikä pakotteilla. Selviämme aina, Zaharova kirjoitti Facebook-sivullaan uutistoimisto Tassin mukaan.

- Venäjän uutta nousua urheilumahtina ei osattu odottaa. Nuorison odotettiin ryhtyvän ryyppäämään, stadioneista piti tulla kirpputoreja, valmentajien arveltiin ryhtyvän valmentamaan muualla. Mutta näin ei käynyt, uusi sukupolvi marssi esiin ja loistaviin tuloksiin.

KOK ilmoitti tehneensä päätöksen tutkittuaan todisteita Venäjän valtiojohtoisesta dopingohjelmasta. Moskovan antidopinglaboratorion entinen johtaja Grigori Rodtshenkov on paljastanut yksityiskohtia Sotshin vuoden 2014 talvikisojen testinäytteiden manipuloinnista ja kiellettyjen aineiden käytöstä joukkueessa.

Monet osasivat ennakoida päätöstä, jossa KOK sulkee Venäjän kisoista mutta antaa urheilijoille mahdollisuuden hakea osallistumislupaa neutraalin lipun alla. Olympiaovi aukeaa kuitenkin vain tiukkojen ehtojen täyttyessä.

- Venäjä järjesti todella täydelliset olympialaiset, Zaharova kirjoittaa Sotshista.

- Urheilusta on tullut kansallinen aate, jota toteutetaan kymmenissätuhansissa lasten urheilukerhoissa ja -kouluissa, upeilla stadioneilla ja ihmisten halulla olla hyvässä fyysisessä kunnossa. Onko tämä (päätös) tuskallinen? Kyllä, hyvin tuskallinen. Olemme urheilijoidemme tukena kaikessa. Selviämmekö? Kyllä.

Lue lisää:

Venäjä suljettiin Etelä-Korean olympialaisista – historiallinen ja järisyttävä päätös

Kommentti: Venäjän sulkeminen olympialaisista on urheiluhistorian merkittävin päätös - antidopingtyö säilytti uskottavuutensa

Pyeongchangin talviolympialaisten järjestäjä toivottaa venäläisurheilijat tervetulleiksi neutraalin lipun alla

Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja pyysi anteeksi KOK:lta

KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah Venäjän sulkemisesta olympialaisista: "Aivan oikea päätös"

Suosittelemme

Tuoreimmat