Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Painin MM: naisten finaaleja
  • Käsipallon EM-karsinta Tshekki - Suomi
  • Käsipallon EM-karsinta Tshekki - Suomi
  • Sportmagasinet

Mikko Koivulle ja Mikael Granlundille katkera tappio Los Angelesissa – "Moni asia on sakannut"

Kotijäällä pelejeään parantanut Minnesota Wild lähti hakemaan pisteitä Los Angelsista Mikko Koivun ja Mikael Granlundin johdolla itsenäisyyspäivän aamuna.

NHL
Mikko Koivu (vas.) ja Mikael Granlund.
Mikko Koivu (vas.) ja Mikael Granlund.AOP

*LOS ANGELES. *Minnesota Wild aloitti kolmen ottelun vieraspelikiertueen Los Angelesista varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa. Pacific-divioonaa johtava Kings oli haasteellinen vastustaja Mikko Koivun johtamalle Wildille.

- Aina kun tullaan vieraskiertueelle, ensimmäinen peli halutaan pelata hyvin ja saada hyvä startti reissuun. Se on tavoite, kertoi Koivu Yle Urheilulle ennen ottelua.

Peli päättyi kotijoukkueelle 5-2.

Staples Centerissä muutamat Wild-fanit rohkenivat hurraamaan suosikeilleen, kunnes aggressiiviset kotijoukkueen kannustajat hiljensivät vähemmistön.

Hiljaista oli myös Wildin pukuhuoneessa ottelun jälkeen.

- Yritystä on, mutta tänään ei riittänyt, Granlund myöntää.

- Kaveri teki maalit ja voitti pelin. Tänään he olivat parempia, lisää Koivu lakonisesti.

Koivun maalit ovat olleet kiven alla, sillä hän ei ole onnistunut pussittamaan yhtään osumaa lokakuun 28. päivän jälkeen.

- Kyse ei ole siitä, etteikö hän pelaisi hyvin. Hän pelaa edelleen 18-20 minuuttia ottelussa vastustajien ykkösketjuja vastaan. En peluuta häntä eri tavalla oli hänellä sitten 12 tai neljä maalia. Näin tulee jatkumaan, vakuuttaa Wildin valmentaja Bruce Boudreau.

"Kiva päästä pelaamaan terveenä"

Nivusvammoista toipunut Granlund on kahminut 11 pistettä kymmenestä edellisestä pelistä. Vaikka Kingsiä vastaan pinnoja ei irronnut hyökkääjä taisteli raivoisasti jokaisesta kiekosta.

- Paikat ovat nyt kunnossa, joten on kiva päästä pelaamaan terveenä. Nyt tuntuu paremmalta.

Joukkue lähti nousuun marraskuussa, eikä ole hävinnyt kotijäällä St. Paulissa yhtään kuudesta viimeisestä ottelustaan.

- Päivittäinen tekeminen ratkaisee. Välillä on ollut parempia pelejä, välillä huonompia. Ero tulee tasaisuudesta, kun mennään kohti loppukautta. Se pitää löytää, sillä tasaiseen pelaamiseen pystyminen tekee eron playoff-joukkueiden ja ei-playoff -joukkueiden välillä, Koivu analysoi.

- Nyt ollaan saatu vähitellen terve joukkue kasaan. Se tietysti helpottaa, kun saadaan normaalin kokoonpanon pelaajat mukaan. Toivottavasti pysytään terveinä loppukautta ajatellen.

Granlund myöntää, että parantamisen varaa on edelleen, sillä Wild sinnittelee Central-divisoonan häntäpäässä.

- Moni asia on sakannut. Ei ole pystytty pelaamaan montaa peliä hyvin putkeen. Pitää valmistautua henkilökohtaisesti huolellisesti jokaiseen peliin.

Minnesota kohtaa perjantaina Anaheim Ducksin ja maanantaina vastassa on San Jose Sharks.

- Kovia reissuja, kolme kovaa joukkuetta on aina edessä täällä Kaliforniassa. Koetetaan saada vielä hyvä reissu tästä, toivoo Granlund.

Johanna Juntunen

Lue myös:

Erik Haulalla hieno tehoilta – teki maalin ja alusti kaksi

Patrik Laine rikkoi 50 maalin rajapyykin komealla laukauksella

Juuse Saros torjui ennätysmäärän kiekkoja – valittiin ottelun parhaaksi

Suosittelemme

Tuoreimmat