Suora

  • Taitoluistelun GP Yhdysvallat: parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun GP, miesten lyhytohjelma

Jokerit solmi merkittävän jatkosopimuksen – "Tällaisesta jokainen jääkiekkoilija unelmoi"

Brian O’Neill on Jokereiden sisäisessä pistepörssissä tällä hetkellä toisena.

KHL
Brian O'Neill
Brian O’Neill.AOP

Jääkiekon KHL:n Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa myös kolmella seuraavalla kaudella. Yhdysvaltalainen saapui helsinkiläisseuraan viime kaudeksi.

- O’Neillista on kehkeytynyt yksi joukkueemme pelillisistä ja henkisistä johtajista. Hän on monipuolisuutensa ansiosta sarjan parhaita pelaajia. Taistelutahto ja peräänantamattomuus ovat esimerkillisellä tasolla illasta toiseen. Hänet voi laittaa kaukaloon, missä tilanteessa tahansa. O’Neill on iso palanen Jokereiden tulevaisuutta, Jokereiden GM Jari Kurri kehui helsinkiläisjoukkueen tiedotteessa.

O’Neill, 29, on pelannut tällä kaudella 27 ottelua pistein 12+11=23. Niillä hän on Jokereiden sisäisessä pistepörssissä toisena. Tehotilaston lukema +12 on Jokereiden hyökkääjistä paras. Hän on myös saanut hyökkääjistä eniten peliaikaa – keskimäärin 16.53 minuuttia ottelua kohden.

- Ensimmäinen puolitoista vuotta on ylittänyt odotukseni ja minut on otettu avosylin vastaan Jokereissa. Kaupunki rakastaa jääkiekkoa ja täällä on hienoa pelata. En koskaan ota tätä paikkaa itsestäänselvyytenä, vaan joka ilta on hienoa pukea päälleen Jokereiden pelipaita. Kulttuuri, joka tässä seurassa vallitsee, on mukanani loppuelämäni. Tällaisesta jokainen jääkiekkoilija unelmoi. On suuri ilo jatkaa täällä tulevat kolme vuotta, kertoo O’Neill.

O’Neill pelaa toista kauttaan Jokereissa ja on tehnyt 82 KHL-ottelussa yhteensä 28+31=59 pistettä. Hän debytoi Yhdysvaltain maajoukkueessa marraskuun Deutschland Cupissa ja on mukana siinä ryhmässä, josta lopullinen olympiajoukkue valitaan tulevan talven Etelä-Koreassa järjestettäviin kisoihin.

O’Neill on tällä hetkellä loukkaantuneena. Hänen paluunsa Jokereiden pelaavaan kokoonpanoon odotetaan tapahtuvan ensi viikon maajoukkuetauon jälkeen.

Lähteet: Jokereiden tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat