Suora

  • Käsipalloliiga, miesten 3. loppuottelu Cocks - Dicken
  • Rytmisen EM
  • Urheiluruutu
  • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Rallin MM, Chile, kisakooste
  • Urheiluruutu

Leijonalegendat juhlivat Linnassa: "Nämä herrat ovat rapakon takana vieneet Suomea eteenpäin"

Teemu Selänne, Jari Kurri ja Veli-Pekka Ketola juhlivat Suomen satavuotismerkkipäivää presidentinlinnassa. Katso kolmikon haastattelu kuvaa klikkaamalla.

jääkiekko
Teemu ja Sirpa Selänne saapuvat itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentinlinnaan Helsingissä 6. joulukuuta 2017.
Teemu Selänne, Jari Kurri ja Veli-Pekka Ketola juhlivat Suomen satavuotismerkkipäivää presidentinlinnassa.

Linnan juhlissa nähtiin Suomen satavuotismerkkipäivän kunniaksi myös paljon urheiluvieraita. Ylen toimittajan Susani Mahaduran atriumhaastattelussa Leijonalegendat Teemu Selänne, Jari Kurri ja Veli-Pekka Ketola laitettiin kehumaan toisiaan.

- Jari on opettanut, miten olla ystävällinen, käsitellä ihmisiä ja kohdella heitä hyvin. Sekä tietysti kaiken sen, mitä olen häneltä oppinut jäällä! Hieno mies kaiken kaikkiaan, mittavan uran NHL:ssä pelannut ja useita mitaleja maajoukkueessa voittanut Selänne kehui Kurria.

Kurrin tavoin NHL:ssä ja Leijonissa meritoitunut, uransa jälkeen muun muassa Jokerien GM:nä toiminut Kurri sai puolestaan kertoa Veli-Pekka Ketolan merkityksestä suomikiekolle.

- Tottakai Pori tulee ensimmäisenä mieleen ja Porin tapa pelata jääkiekkoa. Sekä tietysti maajoukkue ja suomipaita, Kurri kuvaili ensimmäisten suomalaisten joukossa NHL:ssä pelanneen "Ison Mustan" vaikutusta.

- Hän oli pioneerina Pohjois-Amerikassa ja näytti meille, että suomalainen pärjää siellä. Se on iso juttu.

Ketolan tehtäväksi jäikin pohtia, kuinka se "nuorempi kaarti" rapakon takana on tiennäyttäjän vanavedessä pärjännyt.

- Lähdetään siitä, että nämä kaksi herraa tässä ovat Hockey Hall of Famessa, se kertoo meille suomalaisille jo aika paljon, Ketola kehui Kurria ja Selännettä.

- Mutta sekään ei kerro riittävästi siitä, millaisessa arvostuksessa he ovat siellä rapakon toisella puolella. Ja miten he ovat Suomi-kuvaa ja Suomea vieneet eteenpäin maailmalla –– molempia kavereita on helppo kehua!

Seuraa Linnan juhlia hetki hetkeltä täällä!

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat