Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Oona Kausteelle jättipettymys, tappio Latvialle sulkemassa ovea Korean kisoihin

Kippari Kauste manaili omia heikkoja heittojaan. Suomen naiset ovat nyt pakkovoittojen edessä olympiakarsinnoissa Tshekissä.

urheilu
Suomen joukkueen kapteeni Oona Kauste
Curlingliitto/Juha Pääjärvi

PILSEN. Oona Kausteen joukkue hävisi Latvialle pistein 5-10 curlingin olympiakarsinnoissa.

Suomen naisten joukkue on hävinnyt kaikki kolme otteluaan karsinnoissa, joten ovi on sulkeutumassa olympiakisoihin.

Suomen pitäisi voittaa runkosarjan viimeiset ottelunsa Tshekkiä, Saksaa ja Tanskaa vastaan, jotta edes teoreettiset saumat säilyisivät Koreaan.

Latvia-tappio pakotti Kausteen pikapalaveriin valmentaja Perttu Piilon kanssa hallin takakäytävälle.

- Mulla ei peli luistanut. Oli hyvä fiilis jokaisesta heitosta, mutta lopputulos jäi todella kauas. Miettittiin, että miten saisimme sen voittaja-Oonan takaisin. Olen paljon parempi pelaaja kuin mitä olen täällä pystynyt peleissä näyttämään, Oona Kauste kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Kauste on pitänyt ääntä kentällä ja ohjannut Suomen heittopeliä, mutta tappio Latvialle kirpaisi syvältä.

Kausteelle liian kilttiä palautetta

Kausteen mukaan muu joukkue (Eszter Juhasz, Maija Salmiovirta, Jenni Räsänen ja Latvia-ottelussa pelannut varapelaaja Lotta Immonen) on suhtautunut jopa liian kiltisti kipparin surkeisiin heittoihin tärkeissä paikoissa.

- Mulla on ollut ehkä hieman yksinäinen fiilis, kun on ollut oikein vaikeata. Itse kaipaisin välillä suorempaa palautetta, ettei se heitto ollut todellakaan hyvä.

- Tuntuu, että olen huutanut kurkku suorana, mutta hyvä, jos ei se ole ihan sinne katsomoihin kuulunut läpi, Kauste naurahti.

Vaikka Suomen naiset putoaisivatkin olympialaisista, Oona Kauste on Koreassa kamppailemassa curlingmitalista yhdessä Tomi Rantamäen kanssa mixed doublesissa eli sekaparipelissä. Tshekin karsinnoissa pitäisi saada onnistumisia, jotka heijastuisivat heittopeliin olympiajäällä.

- Loppuun asti täytyy taistella. En tiedä, millaisia mahdollisuuksia tässä on siihen isoon unelmaan naisten kanssa. Jos emme pääse olympialaisiin, niin homma pitää saada toimimaan edes tulevaisuutta ajatellen, Kauste painotti.

Oonan isoveljen Aku Kausteen joukkue kohtaa torstaina Tanskan. Voitolla Suomi pysyisi miesten karsinnoissa kolmen kärkijoukkueen vauhdissa.

Runkosarjasta kolme parasta etenee pelaamaan varsinaisista olympiapaikoista Koreaan. Tshekin turnauksessa jaetaan viimeiset kisapaikat lopulta kahdelle parhaalle joukkueelle.

Suosittelemme

Tuoreimmat