Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Seliön aika-ajoista katastrofi – "Ei voi olla todellista!"

Sami Seliön aika-ajo Abu Dhabissa päättyi keskeytykeen. Veneen ja moottorin vaihdon vuoksi hän joutuu lähtemään viimeisestoä ruudusta.

moottoriurheilu
Sami Seliö kuvassa
Marko Mäkinen

Sami Seliön aika-ajo F1-veneiden Abu Dhabin GP:ssa päättyi katastrofiin. MM-sarjassa neljäntenä ajava suomalaiskuljettaja kaatoi kolmannessa perättäisessä aika-ajon Q2-osiossa veneensä ympäri ja joutui keskeyttämään. Seliön tulos riitti aika-ajossa sijalle 12, mutta veneen ja moottorin vaihdon myötä lähtöpaikka huomiseen GP-osakilpailuun putoaa 20 veneen joukossa viimeiseen ruutuun.

- Ei voi olla todellista! Ajoin jonossa toisena Q2:n ensimmäiselle kierrokselle, kun edessäni ajanut Ruotsin Erik Stark hidasti. Lähdin kiertämään kaveria, koska ajattelin, että hän ei haluakaan aloittaa ensimmäisenä, Seliö kertoi tiedotteessaan.

- Sain lähtösuoralle hyvän linjan, painoin viimeisen poijun jälkeen kaasun pohjaan, jolloin veneeni keula nousi ylös, ja samassa pamahti. Stark osui veneeni takaosaan ja sitten meikäläistä vietiin yläkautta ympäri.

Seliön vene heitti täyden voltin, eikä jatkoon ollut enää asiaa.

- Vene rikkoutui sen verran pahasti, että sillä ei ajeta vähään aikaan mitään. Tiimi valmistaa huomiseen kisaan varaveneeni ja –moottorin käyttöön. Ei helvetti! Ihan painajaisunta koko syyskausi, Seliö noitui.

Toisen suomalaiskuljettajan Filip Romsin taival päättyi epäonnisesti myös Q2-osioon. Aika-ajon ensimmäisessä vaiheessa kahdeksanneksi nopeimman ajan kellottaneen suomalaiskuljettajan potkurista katkesi lapa. Roms starttaa huomiseen kilpailuun ruudusta 11.

Kauden toiseksi viimeinen F1-veneiden MM-osakilpailu ajetaan Abu Dhabissa perjantaina.

Suosittelemme

Tuoreimmat