Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

”Tilanne on vielä auki” – YK-lähettiläs herätti kohun Yhdysvaltojen mahdollisella vetäytymisellä olympialaisista, urheilupomo kiisti keskustelut

Yhdysvaltojen olympiakomitean mukaan maan jättäytymisestä pois Etelä-Korean olympialaisissa ei ole keskusteltu, vaikka maan YK-lähettiläs Nikki Haleyn mukaan sen tyyppiset keskustelut ovat päivittäisiä.

olympialaiset
Nikki Haley
AOP

Yhdysvaltojen YK-lähettilään Nikki Haleyn mukaan maan urheilijoiden osallistuminen ensi helmikuun olympialaisiin Etelä-Koreassa on vielä auki.

Haleylta kysyttiin keskiviikkona Fox Newsin tv-haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), onko Yhdysvaltojen osallistuminen Pyeonghangissa järjestettäviin kisoihin varmaa.

– Se on vielä auki. En ole kuullut siitä mitään. Mutta tiedän sen, että oli kyseessä Jerusalem tai Pohjois-Korea tulee kyseeseen se, miten suojelemme yhdysvaltalaisia näillä alueilla. Tällaisia keskusteluja käydään päivittäin, Haley totesi.

Jännitteet Korean niemimaalla ovat kasvaneet viime aikoina. Pohjois-Korea koelaukaisi viime viikolla ohjuksen, jonka kantaman on pelätty lentävän Yhdysvaltoihin asti. Tällä viikolla Yhdysvallat ja Etelä-Korea aloittivat sotaharjoituksen. CNN:n mukaan Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen viralliset lähteet sanoivat sodan mahdollisuuden kasvavan.

Haley uskoo, että Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump tekee parhaansa urheilijoiden suojelemiseksi.

– Tämä on kaikille urheilijoille täydellinen mahdollisuus tehdä jotain, mitä varten he ovat työskennelleet todella kovaa. Aiomme tehdä jokaisen mahdollisen varotoimen, jotta urheilijat ovat turvassa, Haley sanoi.

Yhdysvaltojen YK-lähettilään kommentit herättivät kohua. NBC-kanava kysyikin torstaina Yhdysvaltojen olympiakomitealta vetäytymiskeskusteluista.

– Meillä ei ole ollut mitään keskusteluita sisäisesti tai hallituskumppaneiden kanssa siitä mahdollisuudesta, että emme menisi vuoden 2018 olympialaisiin tai paralympialaisiin, olympiakomitean tiedottaja totesi NBC:lle. (siirryt toiseen palveluun)

– Aiomme lähettää kaksi vahvaa delegaatiota Pyeongchangiin.

Lue myös:

Jännitteet lisääntyvät Korean niemimaalla – USA:n ja Etelä-Korean sotaharjoitukset ärsyttävät Pohjois-Koreaa

Talviolympialaisten järjestäjät: Pelot Pohjois-Korean mahdollisesta iskusta Etelä-Koreaan ovat liioiteltuja

Britannia matkaa talviolympialaisiin evakuointisuunnitelman kanssa

Suosittelemme

Tuoreimmat