Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tuuli Petäjä-Sirén saa vauvan - "Faniklubi vain kasvaa"

Lontoon olympiahopeamitalisti, purjehtija Tuuli Petäjä-Sirén odottaa toista lastaan. Toukokuussa syntyvä lapsi ei muuta Petäjä-Sirénin suunnitelmia menestyä Tokion olympialaisissa vuonna 2020.

urheilu
Tuuli Petäjä-Sirén
Tuuli Petäjä-SirénEPA

Tuuli Petäjä-Sirén ei enää osallistu maajoukkuetreenien rajuimpiin pallopeleihin. Juuri nyt huippupurjehtija ei voi ajatella vain itseään.

- Jos kaikki menee hyvin, toukokuussa olisi toinen vauva tulossa. Sellaisissa keskivartalokasvatuksen merkeissä on tämä peruskuntokausi nyt mennyt. Faniklubi vain kasvaa ja mikäs sen parempaa, Petäjä-Sirén naurahtaa.

Raskaus vaikuttaa purjehduksessa eniten lajiharjoitteluun, fysiikkaharjoittelua Petäjä-Sirén jatkaa maltillisesti.

- Nyt on melkein jo puolivälissä raskaus ja oman lajin harjoittelu on jo jäänyt vähemmälle. Tietenkin Suomen olosuhteidenkin takia. Ylläpitävää fysiikkatreeniä tähän mahtuu. Pitkälti sillä ajatuksella, että paluu laudalle olisi kesällä helppo ja mahdollinen. Tehdään nyt kaikki asiat mahdollisimman hyvin, Petäjä-Sirén kertoo.

Rion olympiakisoihin Lontoon hopeanainen valmistautui kohta neljä vuotta täyttävän Isla-tyttären ehdoilla. Petäjä-Sirénin aviomies Ville on tukenut vaimonsa uraa. Sijoitus Rion regatassa oli kymmenes.

- Tottakai uraa ja perhettä joutuu puntaroimaan välillä, että mikä on milloinkin ykkösasia. Niitä ei mielestäni voi laittaa vastakkain. Rinta rinnan ne kulkevat, oli ammatti sitten urheilija tai joku muu. Toivotaan, että lapsi on terve ja oma terveys hyvä. Siitä on sitten hyvä jatkaa, Petäjä-Sirén toivoo.

Petäjä-Sirén saa keväällä takaisin Lontoon kisojen aikaisen espanjalaisvalmentajansa Curro Manchonin. Vauvan synnyttyä on tarkoitus palata vesille mahdollisimman nopeasti. Vajaa puolet olympiapaikoista jaetaan jo ensi elokuun MM-kisoissa Tanskassa.

- Olympiapaikan saaminen elokuussa vaatii huippuonnistumista. Se on mahdollista, muttei mikään kynnyskysymys Tokion projektin kannalta. Tanskan jälkeen olympialaisiin on vielä kaksi vuotta aikaa ja siinä ajassa ehtii tehdä vaikka mitä, Petäjä-Sirén arvioi.

- Mulla on hyvät mahdollisuudet saavuttaa olympiapaikka ja menestyäkin siellä hienosti. Sitä vartenhan mä sinne jatkan, että vielä on varaa parantaa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat