Hyppää sisältöön

Vantaa Ducksille yllätysvahvistus - Uransa toistamiseen lopettanut maajoukkuelibero palaa jälleen huippulentikseen

Suomen lentopallomaajoukkueen entinen luottolibero ja Suomen mestari Pasi Hyvärinen on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen Mestaruusliigassa pelaavan Vantaa Ducksin kassa.

Pasi Hyvärinen, Suomen maajoukkue, 2012 Kuva: Lehtikuva

Kauden 15 ottelustaan vain kolme voittanut Vantaa Ducks saa Yle Urheilun tietojen mukaan riveihinsä nimekkään vahvistuksen. Kolmet EM-kisat ja 90 peliä miesten maajoukkueessa pelannut Pasi Hyvärinen pelaa korsolaisseuran riveissä loppukauden.

30-vuotias Hyvärinen lopetti uransa huippulentopallossa kertaalleen jo vuonna 2011, mutta pyörsi pari vuotta myöhemmin päätöksensä ja palasi Mestaruusliigaan Saimaa Volleyn paidassa. Seuraavalla kaudella varkautelainen juhli Kokkolan Tiikereissä Suomen mestaruutta. Mestaruusliigan tähdistökentälliseen valittu libero palasi myös maajoukkueeseen EM-kisoissa 2015, mutta siirtyi mestaruuskauden jälkeen pelaamaan 2-sarjaa jyväskyläläisessä Liikunnan Riemussa. Riemu nousi Hyvärisen johdolla porrasta ylemmäs toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Viime kaudella Hyvärinen keskittyi enemmän liikunnanopettajaopintojensa päättämiseen. Helsingissä nykyään opettajana toimiva entinen maajoukkuepelaaja on harjoitellut syksyn Vantaa Ducksin kanssa, ja osapuolet pääsivät joulukuun alussa yhteisymmärrykseen loppukauden mittaisesta sopimuksesta.

Hyvärisen on tarkoitus pelata ensimmäinen pelinsä korsolaisten joukkueessa jo keskiviikkona, kun Ducks kohtaa kotikentällään VaLePan. Sastamalaisseura vilisee Hyvärisen vanhoja joukkuekavereita maajoukkueajoilta. Tällä kertaa Hyvärinen nostaa palloja toisella puolella verkkoa, kun Mikko Esko, Olli Kunnari ja Urpo Sivula yrittävät juonia palloa vaantaalaiseen parkettiin.