Suora

  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

Carolinan suomalaisduo ristittiin "Turboksi ja Seabassiksi" – Teräväisen ja Ahon yhteispeli kukoistaa

Carolina Hurricanesin suomalaisvahvistukset Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen lähtevät kaatamaan huippuvireessä olevaa Los Angeles Kingsia, joka johtaa läntistä konferenssia. Aholla on tuliaisina Shars-ottelusta kaksi maalia.   

NHL
Sebastian Aho
Sebastian Aho.AOP

*LOS ANGELES. *Carolina Hurricanes on kauden pisimmällä vieraspelikiertueella. Reissu on 13 päivän mittainen. Sen aikana joukkue pelaa kuusi ottelua. Vapaapäiviä ei juurikaan ole.

- Aina ei ehditä treenaamaan matkustamisen takia, mutta kyllä lähes joka päivä ollaan jäällä, Sebastian Aho kertoo Yle Urheilulle harjoitusten jälkeen.

Vancouverissa ja San Josessa tuli tappiot, vaikka Aho (7+14=21) sivalsi kaksi maalia Sharksia vastaan.

- Hävittiin 3-0 - ja 4-1-johtoasemista, joten tuo peli ei lämmitä, myöntää Aho.

Peli on nollattu, sillä jäljellä ovat vielä Los Angeles, Anaheim, Las Vegas ja Buffalo. Jussi Jokisen Kingsiä vastaan on laitettava parhaat päälle lauantai-iltana.

- Kings on pelannut todella hyvin tällä kaudella. Olemme pelanneet pelin sisällä yhden tai kaksikin erää huippukiekkoa ja hallitsemme peliä. Sitten tulee nukahduksia pelin sisällä, joista vastustaja pääsee rankaisemaan. Pitäisi pystyä pelaamaan ehjä 60-minuuttinen nopeaa peliä ja sitä kautta voittoon, Aho tietää.

Nuori laituri pelaa Teuvo Teräväisen kanssa samassa ketjussa, joiden kanssa on kokeiltu eri senttereitä.

- Teuvon kanssa on mukavaa pelata, hän näkee hyvin tilanteet ja syöttää. Tiedämme, missä toinen on missäkin tilanteessa. Meillä on ollut hyvä kemia huolimatta siitä, kuka on ollut keskellä.

San Josessa keskellä pelasi Derek Ryan, vaikka Jordan Staal on ollut ketjun vakisentteri.

- Staal on ollut hyvä keskellä. Se on iso äijä ja voittaa kaksinkamppailuja ja hyvä aloituksissa, joka helpottaa paljon meidän peliä, sanoo Aho.

Turbo ja Seabass hyvä parivaljakko

Valmentaja Bull Peters on tyytyväinen joukkueessa lempinimillä "Seabass" (Aho – suomeksi meribassi) ja "Turbo" (Teräväinen) tunnetun suomalaiskaksikon yhteistyöhön.

- Molemmat ovat nuoria ja pelaavat hyvin yhdessä. Olemme kokeilleet erilaisia ketjuja, mutta palaamme siihen, jossa Staal on keskellä, Seabass ja Turbo laidoilla. Seabass luistelee enemmän ja pitää kiekkoa, joten hän on kehittynyt. Kun Turbo liikkuu vikkelään ruuhkissa, hän on hyvin dynaaminen pelaaja, kehuu Peters.

Teräväinen (8+15=23) on itse kriittisempi pelaamiseensa, vaikka johtaakin joukkueen pistepörssiä.

- Paikkoja on ollut, mutta olen syöttänyt enemmän ja tarjonnut muille paikkoja. Itse voisin olla hanakampi vetämään ja päästä paikoille. Siinä on kehittymistä tällä hetkellä, sillä tuntuu, että ei tule maaleja. Pitää vain puristaa, niin kyllä ne sieltä tulevat, Teräväinen uskoo.

Johanna Juntunen

Lue myös:

Koivu ja Granlund eri ketjuihin – "Eiköhän jossain vaiheessa pelata taas yhdessä"

Aleksander Barkovin tilanteesta hyviä uutisia

Erik Haula nousi isoon rooliin ottelun lopussa, yllätti Pekka Rinteen ajassa 59.20

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat