Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros

Kommentti: Markkanen karistaa epäilijöiden puheita – mainettaan monipuolisempi 

Lauri Markkanen on mainettaan paljon monipuolisempi pelaaja, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Antti-Jussi Sipilä.

NBA
Chicago Bulls
EPA

*CHICAGO. *Koripallon ystävät Suomessa ja Pohjois-Amerikassa tuntevat Lauri Markkasen erinomaisena heittäjänä. 213-senttinen suomalainen on kuitenkin paljon muutakin. Kaukoheittojen lisäksi repertuaarista löytyvät korilleajot kolmen pisteen viivan takaa.

Markkanen on toki myös Chicago Bullsin paras pistemies 14,7 pisteen keskiarvolla 25 pelin jälkeen..

Markkasta ei pidetty asiantuntijoiden silmissä ennen kauden alkua kummoisena levypallopelaajana, mutta niin vain Jyväskylän jätti on Bullsin selkeä ykkönen irtopalloissa 8,1 levypallon keskiarvolla.

Yliopistosarjassa Markkanen puolusti usein vartioitavaansa kaukana korista, jolloin hän oli usein ulkona levypallotaistelusta. NBA:ssa hänen puolustettavansa pysyvät korin läheisyydessä, joten Markkanen on myös paremmassa asemassa taisteltaessa puolustus pään levypallosta.

Markkanen on hiljentänyt epäilijät myös puolustuspään pelaamisellaan. Loistava esimerkki nähtiin Suomen aikaa lauantaiyönä New York Knicksiä vastaan.

Markkanen piti Knicksin suurimman tähden latvialaisen Kristaps Porzingisin kurissa. Erityisesti kahden ensimmäisen neljänneksen aikana suomalainen pakotti 25 pisteen keskiarvolla pelaavan Porzingisin epätoivoisiin ratkaisuihin, joka selvästi turhautui Markkasen käsittelyssä.

Porzingis voitti Markkasen puhtaasti vain kerran yksi vastaan yksi -tilanteessa. Se on kova suoritus 221-sentistä supertähteä vastaan. Vaikka Porzingis mätti ottelussa surkealla heittoprosentilla 23 pistettä, poistui vaalea suomalainen kentältä kaksintaistelun voittajana.

Jos jotain voisi toivoa Markkasen arsenaaliin lisää, on se korinaluspelaaminen. Markkasella on tuollekin tontille tarvittavat taidot, mutta vielä toistaiseksi hän viihtyy korin alla vain harvakseltaan.

Tuokin asia korjaantuu varmasti kokemuksen ja voiman karttuessa.

Lue myös:

Rantanen kunnostautui Floridan kaadossa – näin syntyi kauden yhdeksäs maali

Patrik Laineen pisteputki sai jatkoa – "Emme olleet niin teräviä ja nopeita kuin meidän olisi pitänyt olla"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat