Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Euroopan mestari uhoaa itsevarmana: "Tatlilla ei mitään keinoja voittoon"

Nyrkkeilyn Euroopan mestari Francesco Patera lähtee itsevarmana tiistaiseen titteliotteluun Edis Tatlia vastaan.

nyrkkeily
Edis Tatli vs Francesco Patera
Kuvaa klikkaamalla pääsee pureutumaan kaksikon "pullistelutilaisuuteen"

Edis Tatli hävisi viime toukokuussa paljon jälkipolemiikkia nostaneella hajaäänituomiolla Euroopan mestarin -vyönsä Francesco Pateralle. Nyt Tatlilla on mahdollisuus kuitata tappionsa ja palauttaa mestarin titteli Suomeen.

Ammattinyrkkeilyssä tittelin puolustaminen vieraskehässä tulkitaan usein hallitsevan mestarin vahvaksi luottamukseksi omiin voiton mahdollisuuksiin jopa hienoiseksi ylimielisyydeksi, jolla halutaan psykologisesti hieman nöyryyttää haastajaa.

Ammattinyrkkeilyssä, kun usein käy niin, että tasaiset ottelut tahtovat kääntyä arvostelutuomareiden papereissa kotikehän miehen voitoksi. Francesco Patera kumoaa ajatuksen ylimielisyydestä Tatlia kohtaan vastustajana.

- En valinnut Helsinkiä ottelupaikaksi halutakseni esittää itsevarmaa mestaria tai nöyryyttääkseni Tatlia. Ottelupaikasta neuvoteltiin ja niiden tuloksena päädyimme

ottelun järjestämiseen Helsinkiin. Minulla ei ollut mitään sitä vastaan viihdyn hyvin täällä. Arvostan Tatlin vastustana korkealle. Hän on tekninen ja hyväiskuinen nyrkkeilijä. Patera sanoi Yle Urheilulle punnitustilaisuuden jälkeen.

Patera on yhä ihmeissään toukokuisen ottelun nostattamista jälkimainingeista. Hän edelleen vakaasti sitä mieltä, ettei ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

- Olen katsonut ottelun läpi monta kertaa. Minä olin ottelussa aktiivisempi osapuoli. Löin enemmän ja osuin myös useita kertoja Tatliin kunnolla. Hän ei satuttanut minua missään vaiheessa. Hallitsin mielestäni kokonaisuutena tapahtumia kehässä joten voittoni oli oikeutettu. Patera analysoin kaksikon toukokuista kohtaamista.

"Olen varautunut kaikkeen"

Patera ei ole suinkaan lähdössä soitellen tiistain otteluun. Hän on harjoitellut hyvin siitä lähtien kun uusintaottelua alettiin valmistella. Ottelutaktiikastaan hän on ymmärrettävästi ottelun aattona niukkasanainen.

- Sen näkee vasta kehässä. Tietysti taktiikka hieman riippuu siitä, miten ottelu lähtee liikkeelle. Täytyy ensin katsoa, mikä on Tatlin lähestymistapa otteluun. Olen kuitenkin varautunut kaikkeen. Tiedän pystyväni eliminoimaan hänen yrityksensä teilata minut. Sen voin luvata, että passiivinen en tule kehässä olemaan. Patera pohti ottelutaktiikkaansa Yle Urheilulle.

Euroopan mestaruus on Pateralle vain välietappi. Tavoitteena on kuten niin monilla ammattinyrkkeilijöillä maailmanmestaruus.

- Jos säilytän Euroopan mestaruuteni nousee arvostukseni rankinglistoilla ja se todennäköisesti avaa minulle mahdollisuuden päästä ottelemaan maailmanmestarin vyöstä, siksi tittelin säilyttäminen on minulle erityisen tärkeää.

Yle Urheilun haastattelun viimeiseen kysymykseen: Näkeekö Patera mitään keinoja, joilla Tatli voisi hänet voittaa?

- Ei. Olen tarkkaan analysoinut hänen vahvuutensa ja heikkoutensa.Tatlilla ei ole mitään aseita, joilla hän pystyi minua horjuttamaan saatika sitten voittamaan. Patera puntaroi Tatlin mahdollisuuksia riistää mestarin vyö takaisin Suomeen.

Katso Edis Tatlin mietteet ennen titteliottelua tv-jutusta

Suosittelemme

Tuoreimmat