Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM

Mercedes-pomo kaipaa jännitettä Hamiltonin ja Bottaksen välille

Mercedeksen Formula 1 -tallin päällikkö Toto Wolff uskoo, että talli tarvitsisi sopivaa "sekasortoa" kuljettajiensa Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen välille.

urheilu
Valtteri Bottas (vas.), Mercedes-tallin puheenjohtaja Niki Lauda ja tallipäällikkö Toto Wolff
Valtteri Bottas (vas.), Mercedes-tallin puheenjohtaja Niki Lauda ja tallipäällikkö Toto WolffValtteri Bottas (vas.), Mercedes-tallin puheenjohtaja Niki Lauda ja tallipäällikkö Toto Wolff

Tämä nostaisi tallipomon mukaan suoritustasoa, kertoo Autosport-sivusto.

Hamilton ja Bottas tulivat hyvin juttuun suomalaiskuljettajan ensimmäisellä kaudella F1-mahtitallissa. Tunnelma oli tyystin toinen kuin edellisvuosina, kun Hamilton ja Nico Rosberg tuntuivat olevan jatkuvasti tukkanuottasilla.

- Mielestäni meidän ei tarvitse vältellä stressaavaa tilannetta. On tajuttava, että kun tallitoverit taistelevat voitoista ja mestaruudesta, se on kilpailutilanne. Emme ole rakentamassa perhettä, haluamme olla tehokkain kilpatalli. Ja tehokas tiimi tarvitsee stressiä, jännitettä, sekasortoa yhtä paljon kuin se tarvitsee rauhallisuutta ja positiivisuutta, Wolff pohtii Autosportille.

- Kuten elämässä muutenkin, haluat sopivan sekoituksen. Se on luultavimmin resepti menestykseen.

Bottakselle kehuja

Bottas saa joka tapauksessa kehuja tallipäälliköltä. Etenkin siitä, että vaikea keskikausi kääntyi hienoksi lopuksi kauteen 2017.

- Parhaat ovat sellaisia, jotka nousevat vaikeuksista. Ehkä muutaman vuoden päästä huomaamme, että tuo oli tärkeä hetki hänen urallaan, Wolff sanoo.

- Tallina voimme pysyä reiluna molemmille (kuljettajille), tukea heitä niin paljon kuin voimme, mutta loppujen lopuksi he ovat kuitenkin yksin autossaan. Ja Valtteri nosti itsensä alhosta.

Wolffin mukaan Bottaksen voitto kauden päätöskisassa Abu Dhabissa oli tärkeä.

- Luultavasti juuri sitä, mitä lääkäri määräsi. Hän on kova suomalainen. En koskaan huomannut ulkoapäin, että (vaikeudet) vaikuttivat häneen. Hän itse kertoi, mutta hän on vahva luonne ja raapi itsensä takaisin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat