Marjamäki: Välitimme voittamisesta niin kovaa, että rupesimme koheltamaan

Leijonien päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan Suomi lahjoitti ratkaisevat jäähyt Tshekille. Hänen mielestään kokemus on tarpeellinen matkalla olympialaisiin.

urheilu
Lauri Marjamäki
Tomi Hänninen

Leijonien 2-3-jatkoaikatappio Tshekkiä vastaan jätti paljon hampaankoloon. Päävalmentaja Lauri Marjamäki manasi ratkaisevia jäähyjä, joista isännät pääsivät kääntämään peliä edukseen.

Antti Pihlströmin hyökkäyspään kaksiminuuttinen kolmannessa erässä ja Joonas Kemppaisen kampitusjäähy jatkoajalla tarjosivat Tshekille paikan, josta peli lopulta ratkesi.

- Tiesimme, että Tshekki tulee lopussa lujaa. Annoimme ihan itse mahdollisuuden tulla peliin takaisin, Marjamäki sanoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Isäntien sankari oli Martin Ruzicka, joka tehtaili hattutempullaan joukkueensa kaikki maalit.

- Jäähyt olivat turhia. Ei niitä varmaan kukaan tahallaan ota, Marjamäki totesi.

- Välittäminen voittamisesta oli niin kovaa, että rupesimme vähän koheltamaan. Annoimme molemmat jäähyt ja vastassa oli taitava porukka.

Toinen harmin aihe oli Leijonien tehottomuus. Ensimmäisen erän kaksi maalia näyttivät jo riittävän voittoon, mutta paikkoja olisi ollut enempäänkin. Esimerkiksi Julius Junttila pelattiin toisessa erässä läpiajoon, mutta ilman tulosta.

- Kun paikka on pistää peli pakettiin, niin silloin pitää pistää. Annoimme pienen fiiliksen kaverille ja he hyödynsivät sen. Se harmittaa, Marjamäki sanoi.

Tappio on maajoukkueelle ensimmäinen syyskauden EHT-kiertueella. Marjamäen mukaan häviö saattoi tulla jopa tarpeeseen, kun joukkue suuntaa olympialaisiin.

- Tämä oli meille hyvä kokemus, näitä tarvitsemme matkalla. Otetaan tästä oppi mukaan.

Suomen ottelut jatkuvat perjantaina Moskovassa. Vastaan asettuu Etelä-Korea.

Lue myös:

Tshekki tarjoili Leijonille syksyn ensimmäisen tappion - hattutemppusankari nosti kahden maalin takaa voittoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat