Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kapteeni Kontiola ei laittanut päätä puskaan - "Joskus lätkässä käy vain näin"

Petri Kontiola oli Moskovan EHT-turnaukseen kuuluvassa Leijonien avauspelissä yksi harvoista suomalaisista, joka selvisi tehotilastossa plussan puolelle katkerassa 2-3-jatkoaikatappiossa Tshekille.

urheilu
Petri Kontiola tuulettaa Leijona-paidassa.
Tomi Hänninen

Kontiola ei pitänyt Leijonien esitystä erityisen huonona ja viittasi puheillaan 50 minuutin pelin hallintaan.

- Meillä oli hyviä, pitkiä hyökkäyksiä ottelussa ja teimme asioita, joita oli etukäteen sovittu. Liikuimme hyvin ja oli siinä muitakin hyviä aineksia.

Kahden maalin etu ei ole jääkiekossa paljon mitään. Lisäksi se on henkisesti yllättävän haastava olotila jopa johtavalle joukkueelle.

Tutun kiekkofraasin näytti toteen Prahassa kotijoukkue Tshekki, joka sai koneensa käyntiin Sakari Mannisen ja Joonas Kemppaisen osumien jälkeen 0-2-tilanteessa, kun Antti Pihlström otti hyökkäyspään jäähyn, joka oli käännepiste lopulta koko ottelulle.

Tshekin maalipyssy Martin Ruzicka sai maalihanansa auki ylivoimalla ajassa 52.15 ja äityi sen jälkeen hattutemppuun ja joukkueensa suureksi sankariksi yli 16000 silmäparin iloksi.

- Meillä oli siinä ylivoimaa, ja olisi pitänyt naulata peli kolmeen nollaan. Se olisi helpottanut hommia. Toisaalta Tshekki pelasi hyvin ja joskus lätkässä käy vain näin, tunnusti Kontiola.

Kapteeni sanoi, että keskiviikon tappiosta tuli pieni mutka matkaan, ei mitään sen kummempaa.

- Tappiosta jäi tietysti huono maku. Kaveri tuli hyvin kolmanteen erään ja hoiti siitä itselleen voiton. Tästä nokka kohti Moskovaa ja hoidetaan homma siellä tyylikkäästi loppuun, suunnitteli Kontiola.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat