Kansainvälisen jääkiekkoliiton pomo esittää Suomen ja Ruotsin liigojen yhdistämistä –  Jokerien ja SKA:n taustavaikuttaja piti suunnitelmista

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel esitti Moskovan EHT-turnauksen yhteydessä Suomen ja Ruotsin liigan yhdistämistä.

Kuva: AOP

Jääkiekon tulevaisuus ja kehitys on ollut tänään tapetilla Moskovassa miesten EHT-turnauksen yhteydessä.  Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel esitti myös oman näkemyksensä.

– Meillä on Euroopassa yli 100 seuraa, jotka kilpailevat korkealla tasolla. Se on liikaa. Meillä ei ole tarpeeksi pelaajia joukkueisiin. Ehkä Ruotsilla ja Suomella voisi olla liiga, jossa on kuusi joukkuetta kummastakin maasta. Se on idea, Fasel sanoi Moskovassa Aftonbladetin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Fasel ilmaisi halunsa ylipäätänsä rakentaa Eurooppaan vahvan liigan, joka selviäisi kilpailusta Pohjois-Amerikan kiekkoliigaa NHL:ää vastaan.

– Tiedän, että tällaisia keskusteluja on käyty tasaisin väliajoin. Haluaisin väittää, että on tarpeellista luoda yleiseurooppalainen liiga, Fasel totesi.

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Roman Rotenberg tykkäsi suunnitelmista.

– Uskon, että kaikkien eurooppalaisten jääkiekkoliittojen tarvitsisi yhdistyä ja tehdä yhteistyötä. On väärin, että NHL:llä on jääkiekossa monopoli ja parhaat pelaajat, myös Helsingin Areenan omistajayhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Rotenberg totesi.

Rotenberg on myös venäläisvetoisen jääkiekkoliiga KHL:n johtokunnan jäsen sekä tunnetaan Pietarin SKA:n että Helsingin Jokerien taustavaikuttajana.

Kello 16.08. Muokattu otsikkoa.

Lue myös: