Suora

  • Uinnin lyhyen radan MM
  • Uinnin MM
  • Jonatan Johansson jalostaa jalkapalloaivojaan uudessa roolissa Skotlannissa
  • Jääkiekkomaaottelu Suomi - Ruotsi
  • Uinnin lyhyen radan MM
  • Uinnin MM
  • Hochfilzen, naisten pikamatka
  • Jääkiekon EHT: SWE - RUS

Ohilaukaukset tulivat Mäkäräiselle kalliiksi – Laukkanen kiilasi edelle

Mari Laukkanen osoitti nousukuntoa Annecyn maailmancupin pikakilpailussa. Kaisa Mäkäräinen ampui kaksi ohilaukausta.

ampumahiihto
Mari Laukkanen
Mari LaukkanenLehtikuva

Mari Laukkanen taisteli tiukasti paikasta kymmenen parhaan joukkoon ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa. Laukkanen ampui makuupaikalla yhden ohilaukauksen, mutta onnistui ampumaan pystyssä puhtaasti.

Alkukaudesta tahmeasta hiihtovauhdista kärsinyt ja Laukkanen oli Annecyn laduilla jo lähellä omaa tasoaan. Tämä avitti hänet hyvään sijoitukseen, mutta kymmenen parhaan joukkoon pääsy jäi haaveeksi. Laukkanen kiilasi kuitenkin Mäkäräisen edelle 12. sijallaan.

Kaisa Mäkäräisen mahdollisuudet kärkisijoihin kaatuivat ampumapenkalle. Mäkäräinen aloitti kisan rauhallisesti ja oli jäänyt ensimmäiselle ampumapaikalle saapuessaan kärkivauhdista jo kymmenen sekuntia. Yksi ohilaukaus makuupaikalla pudotti häntä vielä tuloslistalla alaspäin.

Pystyampumapaikalla Mäkäräinen ampui neljä ensimmäistä laukausta nopeaan tahtiin, mutta viimeisen tähtäys kesti normaalia kauemmin ja laukaus meni ohi. Mäkäräinen nosti hyvin asemiaan viimeisellä hiihtolenkillä, mutta sijoitus oli 14:s.

Kilpailun voittoon ylsi Slovakian Anastasija Kuzmina, joka onnistui ampumaan puhtaasti ja oli ehdottomasti päivän nopein hiihtäjä. Kuzmina voitti alkukauden kisoissa häikäisseen entisen maastohiihtäjän Denise Herrmannin hiihtoajassa kuudella sekunnilla. Herrmann ampui yhden ohilaukauksen ja putosi tällä viidenneksi.

Myös muut päivän kärkinaiset ampuivat puhtaasti. Saksan Laura Dahlmeier oli kuuman ryhmän kilpailijoista ainoa, joka halusi startata viimeisten joukossa ja nousi kisassa toiseksi. Kolmannen sijan vei Ukrainan Vita Semerenko.

Muista suomalaisista Laura Toivonen ja Suvi Minkkinen ampuivat molemmat kaksi ohilaukausta. Toivanen sijoittui 78. ja Minkkinen 83. sijalle.

ANNECY (FRA) PIKAKILPAILU, NAISET

1. Anastasija Kuzmina SVK 20.59,6 (0)

2. Laura Dahlmeier GER + 33,9 (0)

3. Vita Semerenko UKR + 41,4 (0)

4. Lisa Vittozzi ITA + 50,0 (0)

5. Denise Herrmann GER + 50,6 (1)

6. Selina Gasparin SUI + 53,4 (1)

7. Valj Semerenko UKR +1.06,8 (0)

8. Justine Braisaz FRA +1.13,0 (1)

9. Maren Hammerschmidt GER +1.15,1 (1)

10. Susan Dunklee USA +1.16,8 (0)


12. *Mari Laukkanen FIN +1.23,5 (1) *

14. *Kaisa Mäkäräinen FIN +1.26,6 (2) *

78. *Laura Toivanen FIN +3.33,5 (2) *

83. Suvi Minkkinen FIN +3.48,1 (2)

Suosittelemme

Tuoreimmat