Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Suomen ja Ruotsin kiekkoliigojen yhdistämisestä: ”Hyvä heittää erilaisia ideoita pöytään ja lähteä tutkimaan niitä”

Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen ei kuitenkaan allekirjoita kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajan Rene Faselin näkemystä Euroopan yli 100 seuran riittämättömästä pelaajatasosta.

Matti Nurminen Kuva: AOP

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel ehdotti torstana, että Suomen ja Ruotsin liigat voitaisiin yhdistää. Hänen mukaansa molemmista maista voisi tulla yhteiseen liigaan kuusi joukkuetta.

Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoo ehdotuksesta yleisesti ottaen, että kaikki liiketoiminta on kansainvälistymässä kuten jääkiekkokin.

– On hyvä heittää erilaisia ideoita pöytään ja lähteä tutkimaan, että onko niissä toteuttamiskelpoisuutta, Jääkiekkoliittoa Liigan johtoryhmässä edustava Nurminen totesi Yle Urheilulle.

– Sinänsä tämä asia ei ole mikään uusi. Tästä on puhuttu ensimmäisen kerran jo 10–20 vuotta sitten.

Faselin mukaan Euroopassa on yli 100 korkealla tasolla kilpailevaa jääkiekkoseuraa. Hän totesi, että hyviä pelaajia ei meinaa riittää niin moneen joukkueeseen. Nurmisen mukaan muutos ei ole kuitenkaan pelaajien laadusta kiinni.

– Uskon, että lajin pelaajatuotanto on kehittyvä ja kasvava. Seuratoiminnan laatu on hyvä Suomessa ja muissa maissa. Hyviä pelaajia tulee, Nurminen sanoi.

Faselin idean taustalla on halu luoda yleiseurooppalainen liiga, joka pystyisi vastaamaan Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:lle. Nurmisen mukaan ei ole mahdollista sanoa, pystyykö yleiseurooppalainen liiga vastaamaan NHL:lle.

– Minulla ja muilla ei ole kristallipalloa. Ilman suunnittelemista ja kokeilemista asiaa ei voi tietää. Hyvä, että heitetään erilaisia palloja ilmaan ja katsotaan sekä analysoidaan, ovatko ne järkeviä, Nurminen sanoi.

Vuodesta 2008 jääkiekossa on pelattu kansallisten liigojen ohella jääkiekon Mestarien liigaa (CHL).

– Totta kai tiedämme, että Suomen liiga ja erinäköiset paikallispelit on se sitten Ässät – Lukko tai joku muu, niin kiinnostavat ihmisiä. Mutta CHL on parantunut vuosi vuodelta. Se on mielestäni osoitus, että kiinnostusta on kansainväliselle tuotteelle, Nurminen totesi.

Lue myös: