Suora

 • Hiihdon Ski Classics, Marcialonga
 • Alppihiihdon MC: Kitzbühel, miesten pujottelun 1. lasku
 • Urheilustudio 26.1.
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Oberstdorf
 • Yhdistetyn MC: Oberstdorf, mäkiosuus
 • Urheilustudio 26.1.
 • Sprintit, Oberstdorf
 • Rallin MM, Monte Carlo, Power Stage - live
 • Ampumahiihdon MC: Pokljuka, miesten yhteislähtö
 • Mäkihypyn MC: Rasnov, naisten kilpailu
 • Urheilustudio 26.1.
 • Miesten pujottelun 2. lasku, Kitzbühel
 • Alppihiihdon MC: Kitzbühel, miesten pujottelun 2. lasku
 • Yhdistetyn MC: Oberstdorf, yhdistetyn hiihto-osuus
 • Yhdistetyn hiihto-osuus, Oberstdorf
 • Urheilustudio 26.1.
 • Naisten yhteislähtö, Pokljuka
 • Urheilustudio 26.1.
 • Mäkihypyn miesten kilpailu, Zakopane
 • Urheiluruutu
 • "Astmaanhan voi kuolla" - Eevi Bengs joutuu jatkuvasti työstämään suurinta pelkoaan
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Monte Carlo, kisakooste

Patrik Laineen odotetaan voittavan fanille miljoonan, samalla suomalaisen avoin itsekritiikki hämmästyttää Kanadassa – "Haluaisin, ettei hän olisi niin ankara itselleen"

Patrik Laine on Suomen kirkkain kiekkotähti, jolta odotetaan maaleja ilta toisensa jälkeen. Moni unohtaa, että Winnipeg Jetsissä toista kauttaan pelaava huippuhyökkääjä on vasta 19-vuotias, mutta tästä huolimatta katseet kohdistuvat häneen.

NHL
Urheilujuttuja: Patrik Laineelta odotetaan valtavasti, mutta suurin kriitikko löytyy peilistä
Urheilujuttuja: Patrik Laineelta odotetaan valtavasti, mutta suurin kriitikko löytyy peilistä

“Hän on Finnish Flash 2.0. Tämä on Winnipeg Jets 2.0 ja vain taivas on rajana. Tämä kaveri on uskomaton.”

“Kun kiekko syötetään hänelle ylivoimalla b-pisteen kaarelle, tunnelma on odottava. Silloin odotamme maalia.”

_ “Toivoisin hänen tekevän tasaisesti 40 maalia kaudessa.”_

Fanien toiveet ovat kovia, mutta yhtä lailla Patrik Laine odottaa itseltään odottaa paljon. Hän takoi tulokaskaudellaan 36 maalia ja taisteli tiukasti Vuoden tulokkaan -tittelistä, mutta tämän kauden alku oli nihkeää. Etenkin marraskuussa neljän ottelun maalittomuus sai Laineen kriittiseksi itseään kohtaan.

– Jääkiekko tuntuu vaikealta juuri nyt. En pysty tekemään jäällä moniakaan hyviä asioita, Laine sanoi turhautuneena kanadalaismedialle ja sai varsin hämmentyneen vastaanoton suorista kommenteistaan.

– Normaalisti vetäisin pelaajan sivuun ja sanoisin hänelle, että Kanadassa kannattaa miettiä tarkemmin, mitä sanoo, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kertoi Yle Urheilulle.

– En ole kuitenkaan halunnut muuttaa Patrikia lainkaan. Se, mitä hän sanoi, oli totuus. Siltä hänestä tuntui. Tuollainen persoonallisuus tekee tästä kaverista niin mahtavan. Hän on niin rehellinen ja avoin. Hän ei pelkää kritiikkiä. Hän ei yritä vierittää syitä jonkun muun harteille.

Laine tietää, että joukkueensa yhtenä parhaana hyökkääjänä hänen pitäisi pystyä tekemään niin pisteitä kuin maalejakin. Kun niitä ei tule, se syö itseluottamusta ja turhauttaa. Toisaalta hän muistuttaa, ettei oma pistetehtailu on tärkeää, niin kauan kun joukkue menestyy.

– Hän ei ole tyytyväinen, kun maaleja ei tule. Hän on hyvin turhautunut, muttei syytä joukkuetovereitaan tai valita ympärillä tapahtuvista asioista. Haluaisin, ettei hän olisi niin ankara itselleen. Parempi kuitenkin olla ankara kuin olla välittämättä, Maurice myönsi.

Patrik Laine jäällä.
AOP

Kasvu tulee vastoinkäymisten kautta

Päävalmentajan mukaan odotukset toista kautta pelaavia nuoria pelaajia, kuten Lainetta, kohtaan ovat yhä hurjempia. Ensimmäiset kaudet ovat helpompia eivätkä valmentajat yleensä ole tuolloin niin ankaria tulevaisuuden tähtiä kohtaan. Toisella kaudella tilanne on jo toinen.

– Nyt hän oppii, että peli on jopa nopeampaa kuin viime vuonna. Hän ei saa tilaa ja aikaa, joita hän sai viime kaudella. Hän on tiukemmassa tarkkailussa eikä hän saa sitä ylimääräistä sekunnin murto-osaa, TSN-kanavan jääkiekkoselostaja Dennis Beyak huomautti.

– Yritän oikeasti olla muuttamatta tätä kaveria. Hänelle tulee yhä jaksoja, jolloin asiat eivät mene hyvin. Hän on 19-vuotias. Kasvu tulee vastoinkäymisten kautta. En ole huolissani hänestä. Hän on huolissaan, minä en. Hänen on kasvettava. Ennemmin tai myöhemmin hänestä tulee suuri pelaaja Winnipeg Jetsille, Maurice sanoi.

Jos fanin valitsema pelaaja tekee viisi maalia yhdessä pelissä, fani voittaa miljoona dollaria. Uskon vahvasti, että Patrik Laine voittaa jollekin fanille miljoona dollaria jonain päivänä.

NHL-selostaja Dennis Beyak

Laine toteuttaa tällä hetkellä pienen pojan unelmaansa eli pelaa NHL-liigassa. Hän haaveilee Stanley Cupin voittamisesta ja 50 maalin kausista. 50 maalin kautta hän pitää realistisena tavoitteena, vaikka tietääkin, että siihen pitää vielä tehdä paljon töitä, ja Stanley Cupin voittamiseen hän saa vetoapua joukkueelta, joka on hyvä sekoitus nuorta taitoa ja kokemusta.

– Kyllä kaikki tietää kopissa, että se on vain ajan kysymys, koska ruvetaan menestymään. Ja miksei se voisi olla jo tällä kaudella, kun niin hyvin menee, Laine pohti.

– Kymmenessä vuodessa uskon, että tällä joukkueella ja organisaatiolla on ihan varmasti ”mahkut” siihen. Jos vain samanlainen tahti ja kehittyminen jatkuu kaikilla, niin en yhtään ihmettelisi, vaikka Stanley Cup -sormus olisi kädessä.

Winnipegin menestyspaineet eivät ole vain Laineen harteilla, mutta vastuu kasvaa sitä mukaa, mitä kokeneempi pelaaja hänestä tulee. Laineelta odotetaan ratkaisumaaleja ja sitä, että hänestä tulee uusi Teemu Selänne. Kanadalaisfaneille Patrik Laine voi myös olla miljoonan dollarin arvoinen.

– TV-lähetyksissämme on kilpailu. Jos fanin valitsema pelaaja tekee viisi maalia yhdessä pelissä, fani voittaa miljoona dollaria. Uskon vahvasti, että Patrik Laine voittaa jollekin fanille miljoona dollaria jonain päivänä, TSN:n selostaja Dennis Beyak vakuutti.

Teksti pohjautuu Sportmagasinetissa nähtyyn Juri von Bonsdorffin toimittamaan Patrik Laine -juttuun. Pitkä versio jutusta on nähtävissä Areenassa ja tämän tekstin yhteydessä.

Lue myös:

Laine kulutti jäähypenkkiä ratkaisuhetkillä, Bluesin kakkosmaalivahti torjui seurahistoriaa

Pekka Rinteen vuoro torjua nollapeli Predatorsille, Jagr ja kumppanit jäivät nuolemaan näppejään

Puljujärvi pääsemässä vauhtiin – "On iso asia, että hän on astunut esiin tällä tavalla"

Olli Määttä laukoi voitto-osuman Antti Raannan selän taakse ajassa 59.45

Jesse Puljujärvi iski voittomaalin – Koivun ja Granlundin Minnesota kaatui

Tuukka Raskin voittoputki katkesi, Lundqvist veti pidemmän korren

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat