Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Seitsemäs kilpailupäivä

Entinen NHL-tähti Martin St. Louis Yle Urheilulle: ”Eric Perrin oli minulle paras mahdollinen pelikaveri – hän teki minusta paremman”

Eric Perrin on halunnut olla koko uransa aikana esimerkillinen pelaaja monella tasolla. Hänelle taituruus kentällä tai tehopisteet sinänsä eivät ole koskaan olleet tärkein asia.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Eric Perrin, TPS #10
Eric Perrin. Tomi Hänninen

SM-liigan kaikkien aikojen ulkomaalaispelaajiin kuuluva Eric Perrin on jättänyt vuosikymmenten saatossa pysyvän muistijäljen moniin jääkiekkovaikuttajiin ja ex-pelaajiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Perrinin vaikutus on ollut merkittävä esimerkiksi hänen pitkäaikaisen nuoruudenystävänsä, sittemmin Stanley Cup- ja olympiavoittajaksi nousseen Martin St.Louisin, 42, urakehitykseen.

- Ericin vaikutus omaan uraani on ollut varmasti yksi tärkeimmistä, sillä me kasvoimme yhdessä pelaajiksi. Häntä parempaa pelikaveria ei voi olla. Haluan korostaa, että Eric opetti minulle paljon pelaajana, Martin St.Louis totesi taannoin Yle Urheilulle Torontossa.

Nuoruuden ystävysten St.Louisin ja Perrinin tiet kulkivat samoja reittejä niin kotikaupungin Lavalin juniorijoukkueissa kuin Vermontin yliopistojoukkueessakin (neljä kautta).

- Hän oli paras mahdollinen pelikaveri, jonka kanssa pelasin nuorempana. Hän teki minusta jäällä paremman. Olisin toivonut, että hän olisi pystynyt pidempään uraan NHL:ssä, St.Louis sanoi.

Samasta Lavalin jääkiekkokaupungista kotoisin olevat St.Louis ja Perrin saivat kokea yhdessä myös jääkiekkoilijan suuren unelman, Stanley Cup-voiton keväällä 2004 samassa joukkueessa.

- Meille kummallekin pienikokoiselle pelaajalle oli kova työ saada pelipaikka NHL:ssä. En ole yhtään yllättynyt, että hän pelaa edelleen kovalla tasolla. Eric on ehdottomasti 4-5 parhaan sentterin joukossa joiden kanssa olen koskaan pelannut ja minähän olen pelannut aika monen huippusentterin kanssa, St.Louis painotti Yle Urheilulle.

Perrinin perintö?

Eric Perrin on halunnut olla koko uransa aikana esimerkillinen pelaaja monella tasolla. Hänelle taituruus kentällä tai tehopisteet sinänsä eivät ole koskaan olleet tärkein asia.

- Haluaisin, että minut muistettaisiin pelaajana, jonka kanssa oli hyvä pelata, hyvänä joukkue- ja ketjukaverina, inspiroijana sekä johtajana. Nämä ovat tärkeimmät arvoni, Perrin painottaa Yle Urheilulle.

- Olen halunnut olla myös joukkueeni kovin työmies, on kyseessä peli tai harjoitukset. Menestyminen tulee vain kovan työn kautta.

Kuusi todellista huippukautta JYPissä pelannut Perrin jätti kädenjälkensä myös jyväskyläläisseuran historiaan. Perrin oli JYPin johtava pelaaja, ydinpelaaja kaikilla kausillaan Keski-Suomessa.

- Hänessä yhdistyivät hieno pelaaja ja hieno persoona. Eric jätti varmasti monelle nuorelle pelaajalle hyvän esikuvan mallin tähän kaupunkiin, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari alleviivaa.

Juuri Holtari oli värväämässä Perriniä juuri JYPiin ensimmäisen kerran 15 vuotta sitten.

- Eric on taitava peluri eli se taito millä hän lukee pelitilanteita ja kiekkoa pelaa. Hän on ollut peluri ihan luonnostaan.

Lue myös:

Eric Perrin teki elämäntyönsä SM-liigassa: ”Kanada-maljan voittaminen oli sama kuin Stanley Cup -voitto”

Kommentti: Lavalin Leijona jätti pysyvän jälkensä SM-liigajääkiekkoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat