Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Lavalin Leijona jätti pysyvän jälkensä SM-liigajääkiekkoon

Taisteluilme, sitkeys ja tehokkuus. Kaikki edellä mainitut Eric Perriniä tyypillisimmillään, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Saarinen kommentissaan.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Eric Perrin
Eric Perrin. Tomi Hänninen

Oulu 13.4.2015. Kärpät-JYP

Seitsemäs välieräottelu Raksilassa piirtyy tajuntaan edelleen piinaavan jännittävänä. Kärpät johtaa loppuhetkillä vielä kahdella maalilla, kunnes JYPin taisteluilmeen ruumiillistuma Eric Perrin kaivaa joukkueen taistelukirveen vielä kerran esiin. Perrin punnertaa kurottaen, lähes sydänverellä heittäytyen kiekon maalin edestä verkon perukoille. JYPin elonliekki pysyy Perrinin maalin ansiosta vielä hetken elossa.

Perrinin ilme maalinteon hetkellä on maaninen. Pienikokoinen, mutta sitäkin sisukkaampi kanadalaishyökkääjä pelaa tilanteessa kuin uransa viimeisen ottelun viimeisillä hetkillä, lähes "hullun" kiilto silmissään. Juuri hän haluaa viedä JYPin SM-liigan finaaliin.

Tyypillistä Perriniä. Hän on aina ollut pelaaja, joka laittaa kaukalossa koko sielunsa peliin. Määrätietoinen ja kunnianhimoinen pelaaja, joka pelaa jokaisen tilanteen ja vaihdon sydämellä loppuun asti, joukkueen puolesta. Luonnehdinta "Lavalin Leijonasta" osuu ja uppoaa Perrinin kohdalla erinomaisesti.

Taisteluilme, sitkeys ja tehokkuus. Kaikki edellä mainitut Eric Perriniä tyypillisimmillään.

Koko SM-liigauransa aikana hän on tehnyt erinomaista hyökkäyspään tulosta joukkueelleen, on kyseessä ollut sitten Ässät, HPK, JYP tai TPS. Perrin on tuonut edustamiinsa joukkueisiin juuri sitä mitä ison roolin kärkisentteriltä kaivataan: maalinteon tehokkuutta, hyvää pelin tekemistä sekä täsmällistä tarjoilua ketjukavereilleen.

SM-liigan historiatilastot kertovat olennaisen. Mutta se pienikokoisenkanadalaisen sisupussin sitkeys, taisteluhalukkuus sekä joukkueen eteen pelaaminen nousevat silti kaikkien tehotilastojen edelle.

Eric Perrin on ollut kaudesta toiseen erinomaisessa fyysisessä iskussa, siitäkin huolimatta että ikää alkaa olla miehellä mittarissa jo kunnioitettavat 42 vuotta. Siinä painavin syy, miksi Perrinin SM-liigauralla ei ole koskaan ollut ns. ohikausia vaan laadukkaita liigakausia. Ammattimies siis hoitamaan itsensä kaudesta toiseen kovaan fyysiseen iskuun.

Valmentajilleen Perrin on ollut aina todellinen luottosoturi. Pelaaja, johon voi luottaa kaikissa pelintilanteissa: ylivoimassa, loppuhetkien tärkeissä aloituksissa, loppuhetkien hektisissä pelitilanteissa sekä jatkoaikojen ja jatkoerien piinaavilla hetkillä. Todellinen esimerkkipelaaja joukkuekavereilleen.

Siellä missä ratkotaan pelit, siellä on aina ollut myös Eric Perrin. Kaikki muistavat kuka ratkaisi Suomen mestaruuden JYPille juuri jatkoerän maalilla keväällä 2012.

On Eric Perrin edustanut sitten mitä tahansa SM -liigaseuraa matkansa varrella, niin hän tulee ikuisesti olemaan ns. JYPin mies. Juuri tuohon seuraan hän on jättänyt pysyvän jäljen esimerkillisellä toiminnallaan niin peleissä kuin harjoituksissa.

JYPin ja Eric Perrinin suhde on erityislaatuinen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat