Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Tanskan suurseura hankki Huuhkajien maalivahdin pitkällä sopimuksella – pulitti lähes miljoona euroa

Jesse Jorosesta kaavaillaan uutta ykkösvahtia Eurooppa-liigaakin tällä kaudella pelanneeseen FC Kööpenhaminaan.

jalkapallo
Jesse Joronen
Jesse JoronenAOP

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen maalivahti Jesse Joronen siirtyy tanskalaisen suurseuran FC Kööpenhaminan riveihin.

Joronen pelaa vielä ensi vuoden maaliskuuhun asti kuluvan kauden loppuun Tanskan liigaa AC Horsensin riveissä, mutta hänelle solmittiin jo viiden vuoden mittainen sopimus.

24-vuotias Joronen siirtyi Tanskaan vasta täksi kaudeksi Englannin kentiltä Fulhamista. Jorosesta kaavaillaan FC Kööpenhaminassa ykkösvahtia ruotsalaisen Robin Olsenin tilalle.

– Ei ole salaisuus, että odotamme myyvämme Robin Olsenin tämän kauden jälkeen. Olemme etsineet vahvaa korvaajaa hänelle. Jesse on vaikuttanut kaikki Tanskassa esityksillään Horsensissa, manageri Ståle Solbakken totesi FC Kööpenhaminan sivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Solbakken kehuu Jorosen fyysisiä ja teknisiä taitoja.

– Näemme paljon potentiaalia Jessessä. Olemme iloisia, että hän valitsi meidät monen vaihtoehdon joukosta.

Joronen odottaa itse innolla siirtoa Tanskan mestarijoukkueeseen. FC Kööpenhamina on pelannut myös kuluvalla kaudella Eurooppa-liigaa.

– Tärkeintä minulle nyt on antaa kaikkeni AC Horsensille loppukauden ajan. Olen paljon velkaa seuralle, joten on tärkeää antaa heille jotain ennen siirtoa. Odotan pelaamista Skandinavian suurimmassa seurassa FC Kööpenhaminassa. Tiedän, että se on iso tehtävä. Mutta teen joka päivä töitä, Joronen sanoi.

Siirto on Horsensin seurahistorian toiseksi suurin. Tanskalaisen Tipsbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Jorosen siirtosumma on noin kuusi miljoonaa Tanskan kruunua eli noin 800 000 euroa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat