Espanjan kapteeni ja pääministeri itsevarmoina – eivät voi uskoa jalkapallomiesten mahdollista pannaa ensi kesän MM-kisoihin

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy ja jalkapallomaajoukkueen kapteeni Sergio Ramos vakuuttavat, että Espanja nähdään ensi kesän jalkapallon MM-kisoissa.

Sergio Ramos Kuva: AOP

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy ei ole huolissaan, vaikka espanjalaislehti El Paisin mukaan kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa uhkasi maan miesten jalkapallomaajoukkueen pannalla ensi kesän MM-kisoihin.

– En voi ajatella tuota mahdollisuutta. Olen täysin luottavainen siitä, että Espanja menee MM-kisoihin ja voitamme, Rajoy totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Espanja voitti MM-kultaa vuonna 2010 ja he ovat yksi suosikeista nostamaan pokaalia ensi kesänäkin.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa vahvisti tiedotteessaan, että se on ollut huolissaan poliittisesta väliintulosta Espanjan jalkapalloliitossa.  Fifa näkee Espanjan korkeimman urheiluneuvoston pyynnössä järjestää uudet puheenjohtajavaalit poliittisen vaikutusyrityksen.

Kaikki pohjautuu jalkapalloliiton puheenjohtajan Angel Maria Villarin pidätykseen. Villar pidätettiin osana korruptiotutkintaa vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun hänet oli valittu tehtävään.

Villar on laitettu tällä hetkellä sivuun tehtävistään, mutta hän on tutkinnan ajaksi säilyttänyt tittelinsä. Villarin tehtävissä toimii tällä hetkellä Juan Luis Larrea, mutta urheiluneuvosto haluaisi uudet puheenjohtajavaalit Espanjan jalkapalloliitossa.

Tätä neuvoston suositusta on Fifa kritisoinut. Fifan mukaan kaikkien sen jäsenjärjestöjen täytyisi hoitaa asioitaan itsenäisesti.

– Kaikkien järjestöjen täytyy varmistaa, että kolmannet osapuolet eivät ulkopuolelta häiritse liittojen sisäistä toimintaa. Fifa on yhteydessä Espanjan jalkapalloliittoon. Seuraavina viikkoina Fifan ja Euroopan jalkapalloliitto Uefan delegaatio matkustaa Madridiin analysoimaan Espanjan jalkapalloliiton tilannetta, Fifan tiedotteessa todettiin perjantaina.

Pääministeri Rajoyn mukaan urheiluministeriöllä on hänen täysi tukensa.

– Heidän toimintansa on mallikasta, Rajoy totesi.

Real Madridia edustava Espanjan jalkapallomaajoukkueen kapteeni otti asiaan kantaa ennen seurajoukkueiden MM-kisojen loppuottelua Abu Dhabissa.

– En voi uskoa, että Espanja menettäisi kovaa työtä kentällä institutionaaliseen kiistaan, Ramos totesi.

Lue myös: