Norjalaisnaiset jyräsivät viitoisvoittoon – Niskaselle niukka kiritappio

Marit Björgen oli kovin loppukiritaistossa Toblachin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailussa. Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena 11:s.

Marit Björgen Kuva: Tomi Hänninen

Ruotsin Charlotte Kalla pääsi 10 kilometrin takaa-ajokilpailun ladulle viiden sekunnin erolla Norjan Ragnhild Hagaan nähden, mutta hänen etumatkansa ajettiin kiinni jo ennen kisan puoliväliä. Haga sai vetoapua takaa tulleelta norjalaisnelikolta ja Marit Björgen teki töitä kärjessä.

Ensimmäiset kilometrit kovaa hiihtänyt Kalla ei kestänyt norjalaisten vauhtia ja hyytyi kolme kilometriä ennen maalia. Norjalaiset menivät menojaan ja seuraavana kärjen vauhdista putosivat Haga ja Astrid Jacobsen.

Voitto ratkesi loppukirissä, jossa lähes koko ajan vetojuhtana toiminut Marit Björgen oli vahvin. Hän kukisti Ingvild Flugstad Östbergin 0,3 sekunnilla ja Heidi Wengin 0,8 sekunnilla.

Kerttu Niskanen starttasi kisaan kahdeksannelta sijalta ja hiihti viiden naisen ryhmässä. Joukko pystyi kaventamaan eroa kärkikuusikkoon, mutta todellista uhkaa se ei pystynyt luomaan.

Ryhmä hiihti tiiviinä loppuun asti ja sijoitukset ratkottiin tässäkin loppukirillä. Niskanen haastoi Itävallan Teresa Stadloberin, mutta maalikameran perusteella hän hävisi tälle niukasti. Niskasen loppusijoitus oli 11:s.

Laura Mononen putosi takaa-ajokisassa kaksi pykälää lauantain vapaan kisasta ja oli 20:s. Riitta-Liisa Roponen piti sijoituksensa ja oli 23:s. Aino-Kaisa Saarinen nosti asemiaan mainiosti ja nousi maailmancupin pisteille 24. sijallaan.

10 KM TAKAA-AJO (p), TOBLACH (ITA)

1. Marit Björgen        NOR  25,19,3

2. Ingvild Östberg      NOR  +   0,3

3. Heidi Weng           NOR  +   0,8

4. Astrid Jacobsen      NOR  +  21,5

5. Ragnhild Haga        NOR  +  31,8

6. Charlotte Kalla      SWE  +  41,9

7. Jessica Diggins      USA  +  53,6

8. Natalia Neprjaeva    RUS  +  54,2

9. Sadie Bjornsen       USA  +  55,2

10. Teresa Stadlober     AUT  +  55,6

11. Kerttu Niskanen      FIN  +  55,6


20. Laura Mononen        FIN  +2.07,8

23. Riitta-Liisa Roponen FIN  +2.08,9

24.** Aino-Kaisa Saarinen  FIN  +2.10,1**

Lue myös: