Koe uusi yle.fi

Suora

  • CS:GO Major: Lontoo
  • Ratsastuksen MM: Pararatsastuksen 5. päivä
  • Lentopallon MM ITA - RUS
  • CS:GO Major: Lontoo

Suomen viestimiehiltäkin SE-veto –  Venäjä päätti EM-kisat maailmanennätykseen

Suomen naisten tapaan myös Suomen miehet tekivät Suomen ennätyksen sekauintiviestien EM-finaalissa.

urheilu
Riku Pöytäkivi uinnin lyhyen radan SM-kilpailuissa Vaasassa 18. marraskuuta 2016.
Timo Aalto / Lehtikuva

Suomen miehet päättivät lyhyen radan EM-uinnit 4x50 metrin sekauintiviestissä uuteen Suomen ennätykseen. Jo Kööpenhaminassa alkuerissä Jaakko Rautalin, Andrei Tuomola, Riku Pöytäkivi ja Ari-Pekka Liukkonen rikkoivat 11 vuotta vanhan SE:n, mutta EM-finaalissa tuli vielä kohennus.

Kellot pysähtyivät lukemiin 1.34,28, joka on 11 sadasosaa parempi kuin aamun aika. Sijoitus oli kuitenkin finaalin viimeinen eli 8:s.

– Oli tosi hyvä tunnelma lähteä uimaan, olen tosi tyytyväinen, vaikka aamun aikani ei parantunut, toisesta altaanmitasta se taisi jäädä kiinni, Rautalin kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

– Perushyvä rintauintiosuus, ensimmäisellä piikillä oli sen verran aallokkoa, että veto ei oikein pitänyt, mutta semihyvä uinti, Tuomola kommentoi.

– Sitä samaa, mitä täällä on tullutkin, pitäisi kyllä tulla vähän kovempaa, sanoi Pöytäkivi.

– Tämä oli parhaimman tuntuinen uintini, lähdin ihan nautiskelemaan. Vaihtoon jäi vähän ilmaa, Liukkonen naureskeli ironisesti.

Euroopan mestaruuden vei Venäjä. Joukkue teki uuden maailmanennätyksen 1.30,44. Italia otti hopeaa ja Valko-Venäjä pronssia.

Suomi saavutti Kööpenhaminan kisoissa kaksi hopeamitalia, viisi henkilökohtaista finaalipaikkaa ja neljä viesteissä. Suomen ennätyksiä kirjattiin 11, joista yksi oli myös Pohjoismaiden ennätys.

Lue myös:

Suomen naisten viestijoukkue tykitti toisen SE:n päivän sisään – parhaimmillaan ui EM-finaalin kakkosena

Jallow kahdeksas – ruotsalainen juhli EM-kultaa kovatasoisessa trillerifinaalissa

Suosittelemme

Tuoreimmat