Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

”Kyllä se koville otti ja ottaa edelleen” – Petra Ollin sydäntäsärkevä tilitys siitä miltä tuntuu kun olympiaunelma karkaa

Mitalitoivon odotukset niskassaan Rioon lähtenyt Petra Olli joutui ensimmäisissä olympialaisissaan kovaan paikkaan.

Muu urheilu
Urheilu-Suomi: ”Kyllä se koville otti ja ottaa edelleen” – Petra Ollin sydäntäsärkevä tilitys siitä miltä tuntuu kun olympiaunelma karkaa
Urheilu-Suomi: ”Kyllä se koville otti ja ottaa edelleen” – Petra Ollin sydäntäsärkevä tilitys siitä miltä tuntuu kun olympiaunelma karkaa

Petra Olli oli Suomen suurimpia mitalitoivoja Rion olympialaisissa. Nuoren painijan ura oli olympiakisojen alla huimassa nousukiidossa, kun vuosina 2014-2016 palkintokaappi karttui EM-kullalla ja -pronssilla sekä MM-hopealla.

Riosta muodostui kuitenkin kasvattava kokemus, joka päättyi Ollin kannalta kauan ennen aikojaan. Nigerialaisen avausvastuksensa ongelmitta kaatanut Olli hävisi puolivälierässä Aisuluu Tynybekovalle. Kirgisialainen karkasi jo varhain 6-0-johtoon, eikä suunta kääntynyt missään vaiheessa.

– Olin niitä, jotka olivat mananneet varmaa mitalia ennen kisoja. Ensimmäisen puolen minuutin aikana näin, että kaikki ei ole kunnossa. Koko ajan mentiin vain huonompaan suuntaan. Tästä piti tulla olympiamitali, mutta vastustaja hallitsi ottelua mennen tullen, ottelua Ylen tv-lähetyksessä selostanut Pertti Tapola sanoo Urheilu-Suomi-dokumenttisarjassa.

23-vuotias Olli avaa sarjan kuudennessa jaksossa kirvelevän tappion aiheuttamia tuntemuksia. Pettynyt Olli yritti keräillä itseään ottelun jälkeen nopeasti esiintyessään tv-haastattelussa tunteikkaana.

– Ei sitä voi tunnemyrskyksi kutsua. Se oli vain sellaista tyhjää. Mitä tässä tapahtui, Olli muistelee vuotta myöhemmin.

– Totta kai siinä tulee tunteet pintaan. Pettymys, on surullinen. Hävettää ja harmittaa. Vain istuu ja itkee pukuhuoneessa. Voiko tämä olla totta?

Olli valittiin Vuoden nuoreksi urheilijaksi 2011 ja Vuoden naispainijaksi 2012 sekä 2014. Rion kisat olivat hänelle uran ensimmäiset olympialaiset.

– Välillä jopa nauratti, miten voi mennä noin huonosti. Sitten taas tuli se, että ei tämä voi olla mahdollista. Kisoista piti tulla mitali kaulassa kotiin, mutta sieltä tultiinkin laukku olalla ja itku silmässä takaisin. Kyllä se koville otti, ja ottaa edelleen, Olli sanoo.

– Varsinkin tuollaisen suuren tappion jälkeen kaikki latautuminen purkautuu siinä, ja on turhautunut ja pettynyt itseensä. Harmitus ei ole oikea sana, mutta ehkä se vähän hävettää - olla siinä koko kansan itkupillinä suorassa lähetyksessä.

Urheilu-Suomen uusi jakso aina keskiviikkoisin Yle Areenaan. Televisiossa ensi-esitys keskiviikkoisin klo 21 Yle Teemalla. Sarjan jaksot esitetään myös TV2:lla aina torstaisin klo 19, Yle Teemalla lauantaisin klo 16.20 ja TV2:lla sunnuntaisin klo 21.

Urheilu-Suomen keskusteluohjelma Yle Puheella torstaisin klo 15. Urheilijoiden henkilökuvia lauantaisin klo 12:n jälkeen Radio Suomessa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat