Suora

  • Urheiluruutu

Litmanen ja Kurri nousivat kaikkien aikojen listalla kympin sakkiin: "Suomalainen joukkueurheilu on hyvässä buumissa"

Yle Urheilun asiantuntijaryhmä arvosti jääkiekkolegenda Jari Kurrin sadan parhaan suomalaisurheilijan listalla seitsemänneksi.

Muu urheilu
Jari Kurri
AOP

Yle Urheilu valitsi Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi historian 100 parasta suomalaisurheilijaa. Kärkikymmenikköön mahtui myös palloilijoita, kun jalkapallolegenda Jari Litmanen arvostettiin sijalle neljä ja jääkiekkosuuruus Jari Kurri sijalle seitsemän.

- No kiitoksia, ainahan tällainen totta kai lämmittää. Voi kuvitella, ettei tällaisen listan tekeminen ole helppoa. Jotain sitä on sitten kai pystynyt suomalaiselle urheilulle jättämään, kun näinkin korkealle on listalla päässyt, Kurri kiitteli valintaa.

Listan kärjessä ovat Paavo Nurmi, Lasse Virén ja Matti Nykänen. Kurrin mielestä valinnat osuivat nappiin:

- Paavo Nurmi ja Lasse ovat helppoja sinne laittaa, ja Matti myös. Kaikki ovat kovan luokan urheilijoita, joilla on kovia saavutuksia.

Palloilulajien edustajia Yle Urheilun listalla on yhteensä viisitoista. Jalkapalloilijoita edustaa Litmasen lisäksi Sami Hyypiä. Kiekkoilijoista mukana ovat Teemu Selänne, Riikka Välilä ja Miikka Kiprusoff.

- Tälliasen listan tekeminen on aina vaikeaa. Kyllähän suomikiekostakin löytyy niin paljon hienoja kiekkoilijoita ja urheilijoita. Kun lähdetään "Vellu" (Veli-Pekka) Ketolasta ja Lasse Oksasesta, kyllä se lista on hyvinkin pitkä. Teillä on ollut vaikea tehdä päätöksiä, Kurri pohti.

Leijonalegendan mukaan valinnat osoittavat myös sen, että palloilua arvostetaan Suomessa.

- Kiekko on ollut pinnalla jo monta vuotta. Lentopallo on nousussa. Sitten Koponen ja Markkanen ovat nostaneet koripallon ihan uudelle tasolle, ja Susijengi on tehnyt hienoa tulosta, Kurri totesi.

- Suomalainen joukkueurheilu pärjää ja on hyvässä buumissa. Ja myös jalkapallo tulee varmasti jossain vaiheessa nousemaan samalle tasolle. Töitä tehdään sen eteen.

Lue lisää:

Valitsimme kaikkien aikojen 100 parasta suomalaisurheilijaa – katso lista ja kommentoi!

Suomen kaikkien aikojen ykkösurheilija oli aikansa supertähti – "Paavo Nurmi oli merkittävä suomalaisuuden tekijä"

Marja-Liisa Kirvesniemi viidenneksi kaikkien aikojen suomalaisurheilijoiden äänestyksessä: "No hupsista!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat