Salibandyn liigapelaajalle kahden kuukauden panna dopingrikkomuksesta: ”Olihan se iso järkytys”

Kooveen Marianne Viteli oli ottanut tukkoisuuteen pelipäivän aamuna isänsä reseptilääkettä.

urheilu
yleiskuva
Salibandyliiga / Juhani Järvenpää

Salibandyliigassa tamperelaista Kooveeta edustava Marianne Viteli on määrätty kahden kuukauden urheilun toimintakieltoon. Viteli antoi kiellettyä ainetta sisältäneen dopingnäytteen naisten Salibandyliiga-ottelun jälkeen syyskuun lopussa Tampereella. Näytteestä löytyi pseudoefedriiniä yli maailman antidopingtoimisto Wadan asettaman rajapitoisuuden.**
**

Viteli oli pelipäivän aamuna valittanut tukkoisuutta pitkään jatkuneen flunssan takia. Hänen isänsä oli antanut vaivoihin omaa reseptilääkettään. Viteli ei tiennyt, että lääke sisältää pseudoefedriiniä.

1999 syntynyt Viteli ei pelannut kyseisessä ottelussa. Hän ilmoitti myös testissä, että oli käyttänyt lääkettä.

–Olihan se iso järkytys, kun tieto tuli ilmi. Sittemmin tukiverkoston kanssa asiaa läpi käytyäni mieli on jo kohentunut. Olen erittäin pahoillani tapahtuneesta ja vastedes aion olla enemmän kuin huolellinen, jos ja kun pitää turvautua lääkkeisiin. Sen olen nyt kantapään kautta oppinut, että koskaan ei voi olla liian varovainen näiden asioiden suhteen, Viteli toteaa Salibandyliiton tiedotteessa.

Antidopingasioiden valvontalautakunnan näkemyksen mukaa Viteli ei syyllistynyt tahalliseen dopingrikkomukseen, mutta hän ei ole kuitenkaan toiminut riittävän huolellisesti asiassa. Lautakunta suositteli selvityksessään, että Vitelille langetaan kahden kuukauden toimintakielto.

Salibandyliiton hallitus asettui myös valvontalautakunnan suosituksen kannalle.

– Erittäin harmillinen huolimattomuusvirhe ja rangaistus nuorelle pelaajalle. Dopingrikkomukset tulee aina ottaa vakavasti ja sen vuoksi rangaistukselta ei tässäkään voida välttyä. Tämä toivottavasti muistuttaa kaikkia pelaajia siitä kuinka huolellinen lääkkeiden ottamisen kanssa tulee olla, Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi pahoittelee tiedotteessa.

Vitelin päätös tuli voimaan 15.12., jolloin Salibandyliiton hallitus käsitteli asian.

Lähteet: Salibandyliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat