Suora

  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Gatlin jälleen dopingkohun keskellä – toimittajat soluttautuivat elokuvantekijöiksi

Justin Gatlin erotti valmentajansa Dennis Mitchellin tuoreimman kohun jälkeen.

yleisurheilu
Justin Gatlin
Justin Gatlin voitti elokuun Lontoon MM-kisoissa kultaa 100 metrillä. AOP

Hallitseva 100 metrin maailmanmestari, jo kahdesti dopingista kiinni jäänyt Justin Gatlin on jälleen dopingkohun keskellä.

Gatlin sanoi olevansa "järkyttynyt ja yllättynyt" valmentajaansa Dennis Mitchelliin kohdistuneista dopingsyytöksistä. Brittiläinen Daily Telegraph -lehti kertoi, että Mitchell ja urheiluagentti Robert Wagner olivat tarjoutuneet toimittamaan kiellettyjä aineita toimittajille, jotka tekeytyivät elokuvantekijöiksi. Gatlin kertoi erottaneensa Mitchellin heti kun kuuli asiasta.

- En käytä enkä ole käyttänyt kiellettyjä aineita. Olen yllättynyt ja järkyttynyt, että valmentajallani on mitään tekemistä tällaisten syytösten kanssa. Erotin hänet heti kun kuulin asiasta, Gatlin sanoi Instagramissa.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n eettinen elin Athletics Integrity Unit sekä Yhdysvaltain antidopingtoimisto USADA tutkivat asiaa. IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe pitää syytöksiä erittäin vakavina.

Mitchellin mukaan hän ei missään vaiheessa viitannut siihen, että hänen valmentamansa urheilijat käyttäisivät kiellettyjä aineita. Wagner sanoi menneensä mukaan toimittajien peliin, koska hän tiesi mitä oli meneillään.

Gatlin on antanut positiivisen dopingnäytteen vuosina 2001 ja 2006. Vuonna 2001 hän sai yhden vuoden ja vuonna 2006 neljän vuoden kilpailukiellon.

Lähteet: Reuters-AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat