Tässä ovat ensimmäiset suomalaisurheilijat Pyeongchangiin – hiihtäjiä valittiin viisi

Suomen joukkueen ensimmäiset valinnat Pyeongchangin olympialaisiin on tehty.

PyeongChang 2018
Enni Rukajärvi
Enni Rukajärvi on yksi Suomen mitalitoivoista.AOP

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on valinnut ensimmäiset urheilijat Pyeongchangin talviolympialaisiin. Kisoihin nimettiin tässä vaiheessa 11 yksilöurheilijaa sekä curlingin mixed doubles -pari. Lisäksi Olympiakomitean hallitus vahvisti miesten ja naisten jääkiekkojoukkueiden valinnat kisoihin. Jääkiekkojoukkueiden kokoonpanot nimetään tammikuussa.

- Olympialaisiin valitaan urheilijat ja joukkueet, joilla katsotaan olevan kansainvälisten näyttöjen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua yksilölajeissa 16 parhaan joukkoon ja joukkuelajeissa 8 parhaan joukkoon. Lisäksi Olympialaisiin voidaan valita myös uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski sanoo.

Suomen joukkueen toinen valintapäivä on 24.1.2018. Pyeongchangin talviolympialaiset käydään 9.-25.2 2018.

Rukajärvi: Virkeällä mielellä kohti kisoja

Lumilautailujoukkueeseen valittiin ensimmäisenä urheilijana Sotshin olympialaisten hopeamitalisti Enni Rukajärvi, joka kertoi valinnan selkeyttävän valmistautumista kisoihin.

- Tosi hyvältä tuntuu lähteä taas olympialaisiin. Kun on kerran käynyt ja kokenut kisat, niin on helpompi lähteä matkaan, mutta toki uusi paikka tuo kisoihin uuden mausteen. Tässä vaiheessa tullut valinta selkeyttää joulun ja tammikuun alun ohjelman. Nyt voi rauhassa keskittyä laskemiseen ja olla kisoissa liikkeellä mahdollisimman virkeällä mielellä, Rukajärvi sanoo.

Valinnat 19.12.

Curling
Oona Kauste
Tomi Rantamäki

Ampumahiihto
Mari Laukkanen
Kaisa Mäkäräinen

Yhdistetty
Eero Hirvonen
Ilkka Herola

Maastohiihto
Ristomatti Hakola
Matti Heikkinen
Iivo Niskanen
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski

Pikaluistelu
Mika Poutala

Lumilautailu
Enni Rukajärvi

Lähteet: Olympiakomitean tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat